Uskoro će po drugi put u proteklih šest godina stranka Islam sudjelovati na lokalnim izborima u Belgiji. Sada više niti ne skrivaju svoj krajnji cilj: do 2030. godine preuzet će vlast u Begiji i uvesti šerijetske zakone! Vođe stranke su već najavili kako je njihov najveći izborni cilj stvoriti Islamsku Državu u Belgiji te npr. razdvojiti muškarce i žene u javnom prijevozu, zabraniti ženama mnoga zanimanja i općenito smanjiti njihova prava. Stranka je na proteklim lokalnim izborima 2012. uspjela ubaciti dva člana u općinama. Ove godine natječu se u 28 općina. Državni tajnik za imigraciju Theo Francken kao da se probudio jer je izjavio kako mu se ta stranka „gadi.“ Na Twitter-u je napisao: „Politička stranka nazvana ‘Islam’ raste u Belgiji. Oni otvoreno pozivaju na uvođenje šerijatskog zakona. Šerijat je kršenje ljudskih prava. Stoga su šerijatske stranke antidemokratske. To su vukovi u ovčjem krznu.“

Je li kucnuo zadnji čas da se hedonistička Europa uhvati u koštac s realnošću? Čak i bogate muslimanske obitelji imaju najmanje 4-5 djece. Nije u pitanju zatucanost i izostanak kontracepcije, nego li tradicija. Kada su mnogi mediji i političari u Hrvatskoj početkom ove godine počeli pisati i govoriti o latentnoj islamizaciji Europe, odmah su, naravno na „zadnje noge“ digli nosače transparenata i većinu od 50-ak naših „savjesnih udruga“ koje svoje postojanje i sinekure opravdavaju povremenim okupljanjem, šetnjom u krug i medijskim istupima. Pa čak i naše „javne katedrale duha“, kako volimo nazivati TV-kuće, sve više prostora daju benignim događajima, nego li još uvijek bolnim povijesnim i socijalnim paradigmama kakvih kod nas ima na stotine.

Antifašizam ili antimesopust?

Kada se u vrijeme mesopusta pojavio  trio „duginih boja“ u Imotskom gdje su spaljene lutke homoseksualnog para s dječjim likom SDP-ova agresivnog Nenada Stazića, lijevi liberali bili su zgroženi. Čak je i ex-ministar Arsen Bauk (SDP) javno istaknuo kako se nada „da će institucije raditi svoj posao i u roku od 48 sati najoštrije kazniti organizatore mesopusta u Imotskom“. Nije mu palo na pamet da agonija mnogih Vukovarki traje 29 godina jer na ulicama svojega grada i danas susreću svoje silovatelje i mučitelje. Za rješavanje te nepravde našim političarima treba malo više vremena, ali spaljivanje lutki-to je zločin kojega se odmah mora sudski sankcionirati! Pucanje topovima po komarcima oprobana je taktika mnohig hrvatskih političara.

Nakon zadnjih događaja na grčko-turskoj granici utihnule  su sve hrvatske udruge lijevo-liberalne provincijencije. Prije su se za svaku bedastoću okupljale u hrvatskim gradovima noseći transparente poput „Migranti dobro došli“, „Migranti su naša braća“ ili „Primimo migrante u Hrvatsku“. Tražili su ljudska prava za vinovnike tradicije koja upravo najviše krši ljudska prava pa se i danas posvuda u islamskim državama može kupiti žena u vrijednosti jednog magarca. Mađarskog premijera Viktora Orbana mnogi su uglas nazivali fašistom kada je izjavio da će „Mađarsku opasati bodljikavom žicom jer nam Islam ne treba“. Na korak do sličnih i sočnih definicija bila je i Slovenija. Istovjetno je prolazio i američki predsjednik Donald Trump kada je prema Meksiku počeo graditi zaštitni zid da bi spriječio ilegalne upade milijuna migranata iz Latinske Amerike. Svi oponeti zaštita državnih granica u Americi i u Europi sada mudro šute. Transparenti s navodnim anti-fašističkim porukama odbačeni su i čekaju neku novu progodu za isticanjem.

Mi smo nacija sklona zaboravljanju. Inače bismo konačno shvatili da su najveći manijaci i zločinci  u povijesti čovječanstva bili socijalističko-komunističkih uvjerenja. Poput Hitlera i njegove socijal-nacionalističke stranke, Mussolinija koji je izmislio fašizam, Staljina, Mao Tze-tunga ili zadnjeg svjetskog dikataora Kim Jong-una iz Sjeverne Koreje. A zazivačima ljevice i ljudskih prava valja napomenuti da je lik s majica, s crvenom zvijezdom petokrakom na kapi, kubanski revolucionar Che Guevara bio sadist koji je u konc-logorima osobno ubio na stotine ljudi jer su bili homoseksualci. I danas na hrvatskim „Pride paradama“ mnogi sudionici nose upravo majice s tim likom.

Zar se morala dogoditi nova Grčka pogranična kriza da bismo shvatili koliko su u pravu bili neki nediji i političari kada su isticali da je sraz kršćanstva i islama zapravo sudar svjetova i civilizacija. Rijetke su islamske države u svijetu u kojima vlada mir. Kada nema kršćana, muslimani ratuju međusobno. I ne samo šiiti i suniti. Nije važno, važno je ratovati.

Hrvati se vole dičiti svojim katoličanstvom jer se tako izjašnjava 86 posto stanovnika. Onako „usput“ za većinu predsjednika države birali smo ateiste i agnostike. Sa zadnjom rečenicom na prisegi nad hrvatskim Ustavom:“Tako mi Bog pomogao“!

M.S.