U utorak i srijedu bit će relativno stabilno i barem djelomice sunčano, ali u unutrašnjosti uz razmjerno hladna jutra, ponegdje s mrazom. Od četvrtka toplije, ali i oblačnije, ponegdje uz povremeno malo kiše.

U utorak u istočnoj Hrvatskoj barem djelomice sunčano, uglavnom uz Savu i Dravu uz mjestimičnu sumaglicu, pa i maglu. Puhat će povremeno umjeren sjeverozapadni vjetar. Jutarnja temperatura zraka od -1 do 2 °C, a najviša dnevna između 10 i 12 °C.

Podjednako relativno hladno bit će i u središnjoj Hrvatskoj, uz također djelomice sunčano vrijeme, uz mjestimice umjerenu naoblaku, ujutro i kratkotrajnu maglu.

U Lici i Gorskom kotaru te na sjevernom Jadranu pretežno sunčano. U gorskim krajevima ujutro slab mraz i mjestimice magla ili niska naoblaka. Uz obalu ujutro umjerena i jaka, podno Velebita na udare i olujna bura prijepodne će oslabjeti. Jutarnja temperatura u gorju i u unutrašnjosti Istre od -3 do 0 °C, a duž obale između 5 i 10 °C. Najviša dnevna većinom između 9 i 12 °C, na moru od 14 do 16 °C.

Na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije pretežno sunčano. Ujutro i dio prijepodneva puhat će umjerena i jaka bura koja će potom oslabjeti. Dnevna temperatura zraka od 14 do 17 °C.

I na jugu Hrvatske ujutro umjerena i jaka bura, koja će do sredine dana oslabjeti. Veći će dio dana biti pretežno sunčano s temperaturom zraka malo nižom od prosjeka za ovo doba godine.

I sredinom tjedna u unutrašnjosti uglavnom suho i djelomice sunčano, ali uz sve više oblaka. Od petkaponegdje može pasti i malo kiše, uglavnom u gorskim i istočnim krajevima. U srijedu jutro hladno, mjestimice sa slabim mrazom, a od četvrtka toplije, uz češću, ponegdje i dugotrajniju maglu.

Na Jadranu u srijedu još pretežno sunčano, zatim više oblaka, u četvrtak uglavnom visokih, zatim i nižih, iz kojih u petak ponegdje na sjevernom dijelu može pasti i malo kiše. Puhat će slab do umjeren sjeverozapadnjak, a od četvrtka jugozapadnjak i jugo.

L.O./DHMZ