Očekuje nas hladno jutro i mraz

0
Pixabay

Početak novoga tjedna bit će većinom suh, pa i barem djelomice sunčan, ali hladniji od prošlih dana, pri čemu svakako valja upozoriti na razmjerno hladna jutra, uz mjestimičan slab mraz, osobito u gorju. U drugoj polovini tjedna bit će toplije, ali i oblačnije, uz mogućnost sporadične kiše uglavnom na Jadranu i područjima uz njega, javlja HRT.

Ponedjeljak će u Slavoniji, Baranji i Srijemu biti djelomice sunčan i relativno vjetrovit, uz uglavnom umjeren sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura zraka između 3 i 5 °C, a najviša dnevna oko 12 °C.

Oglas

U središnjoj Hrvatskoj jutro će biti još malo hladnije nego na istoku, uz najnižu temperaturu od 2 do 4 °C. Uz većinom suho vrijeme i barem djelomice sunčano najviša temperatura bit će između 11 i 13 °C.

U gorskim krajevima hladno jutro uz mjestimični mraz, koji je moguć u unutrašnjosti Istre. Danju pretežno sunčano, povremeno uz umjerenu naoblaku. Vjetar u kopnenom području većinom slab, a na sjevernom Jadranu će puhati umjerena i jaka bura, na udare podno Velebita i olujna. Najviša dnevna temperatura u gorju oko 10 °C, a na moru između 15 i 17 °C.

Umjerene i jake, na udare i olujne bure bit će i uz obalu srednjeg Jadrana, a more će biti umjereno valovito, ponegdje i valovito. Umjerenog do jakog sjeveroistočnjaka bit će i u unutrašnjosti Dalmacije. Prevladavat će sunčano uz najvišu temperaturu između 15 i 18 °C.

Na jugu Hrvatske pretežno sunčano i vjetrovito uz umjerenu i jaku, na udare i olujnu buru. Jutarnja temperatura oko 13 °C, u unutrašnjosti i samo oko 5 °C, a najviša poslijepodnevna između 15 i 18 °C. More umjereno valovito i valovito temperature oko 19 °C.

Sljedeći dani na kopnu još malo hladniji, ujutro uz mjestimičan mraz. Bit će suho i barem djelomice sunčano, uz mjestimičnu maglu, češću, ponegdje i dugotrajniju u četvrtak. Zapuhat će slab do umjeren jugozapadnjak pa će u drugoj polovini tjedna biti malo toplije, ali i oblačnije, uglavnom u gorju uz mogućnost za ponegdje malo kiše.

Na Jadranu do četvrtka također svježija jutra uz pretežno sunčano vrijeme. U utorak će još puhati umjerena bura, a zatim vjetar uglavnom slab, u četvrtak na sjevernom dijelu umjeren jugozapadni. Od četvrtka promjenljivije, uz povećanje vjerojatnosti za sporadičnu kišu.

HRT/DHMZ