Nakon jučerašnjeg prekrasnog proljetnog dana, danas u veći dio Hrvatske stižu oblaci i kiša, a u gorju i snijeg. Prema prognozi DHMZ-a kiša stiže sa zapada, pa će prvo padati na sjevernom Jadranu, a poslijepodne i osobito navečer kiša će u gorskim predjelima prijeći u susnježicu i snijeg.

Oborine će u noći na četvrtak mjestimice biti obilnije, osobito na Jadranu i u gorskim krajevima.

Vjetar će biti slab do umjeren jugoistočni i jugozapadni, navečer sjeveroistočni u jačanju.

Na Jadranu će većinom puhati umjereno i jako jugo, na sjevernom dijelu krajem dana u okretanju na buru, podno Velebita u noći s olujnim udarima.

Najviša dnevna temperatura od 6 do 11, na Jadranu između 11 i 16 °C.

Sutra olujna bura!

-

Pravo pogoršanje vremena stiže nam sutra, a snijeg i susnježica očekuju se u Slavoniji i Baranji, no s obzirom na dnevne temperature od 5 stupnjeva, ne očekuje se zadržavanje snijega.  Snijeg nošen jakim vjetrom može doći i do sjevernog te srednjeg Jadrana.

Sutra će biti vrlo vjetrovito uz umjeren i jak, na udare i olujan sjeveroistočnjak, a na većem dijelu Jadrana puhat će jaka i olujna bura, podno Velebita s orkanskim udarima, dok će na krajnjem jugu još biti jakog juga. Zbog najavljenih jakih udara vjetra te velike količine kiše, uključio se i Meteoalarm te je za sutra na snazi crvena opasnost za cijelu Jadran.

Najniža jutarnja temperatura uglavnom od -2 do 3, na Jadranu između 5 i 10. Najviša dnevna od 0 do 6, na Jadranu između 6 ponegdje na sjeveru i 14 °C na jugu.

L.O./DHMZ/I.I.