Toplije će idućih dana biti i u unutrašnjosti, no i dalje neće biti potpuno bez oborine. Naime, još će biti promjenljive naoblake, a ponegdje i jačeg lokalnog razvoja oblaka uz pljuskove i grmljavinu. Uzrok tomu sutra će biti oslabljena atmosferska fronta iznad kontinentalnih područja i sjevernog Jadrana. Pritom će se iznad tih krajeva zadržavati vlažan i razmjerno topao zrak, javlja HRT.

U Slavoniji i Baranji utorak će biti većinom sunčan. Ujutro ponegdje može biti kratkotrajne magle, a tijekom dana povećane naoblake, pri čemu je poneki pljusak moguć uglavnom samo navečer u Posavini. Uz slab do umjeren sjeveroistočnjak i istočnjak najviša dnevna temperatura porast će do vrijednosti između 26 i 28 stupnjeva.

Podjednako toplo danju i u središnjim predjelima, a jutarnja temperatura tu će biti od 15 do 18. Oblaka će biti više nego na istoku, a vjerojatnost za malo kiše ili pokoji pljusak bit će povećana, poglavito u Banovini i na Kordunu. U drugome dijelu dana puhat će mjestimice umjeren istočni i jugoistočni vjetar.
Na sjevernom Jadranu ujutro uz obalu bura, a prema otvorenome moru jugoistočnjak. Poslijepodne pak jugozapadnjak. Pritom uglavnom sunčano, u Gorskome kotaru i Lici te u dijelu Istre uz više oblaka te ponegdje s kišom i grmljavinom. Najviša dnevna temperatura od 26 do 29 stupnjeva, u Gorskome kotaru malo niža.

U Dalmaciji malo toplije – najviša se temperatura predviđa između 29 i 32 stupnja. Pritom će ondje prevladavati sunčano, a prolazno više oblaka uz mogućnost za poneki pljusak bit će uglavnom u unutrašnjosti. Jugoistočni će vjetar tijekom dana okrenuti na jugozapadni i zapadni, kao i na krajnjem jugu Lijepe Naše. More će uz to biti malo, većinom samo na otvorenome umjereno valovito. Dan će tu obilovati suncem, a najviša dnevna temperatura očekuje se od 29 do 32 stupnja.

Od sredine tjedna na kopnu još malo toplije nego danas i sutra. No, neće biti posve stabilno i sunčano pa treba računati na mjestimičnu kišu, a uglavnom u poslijepodnevnim satima i lokalne pljuskove s grmljavinom, posebice u gorju te u središnjim predjelima. U Dalmaciji će biti pretežno sunčano. Na sjevernom dijelu Jadrana više oblaka uz najveću vjerojatnost za kišu i grmljavinu u unutrašnjosti Istre, a pljuskova može ponegdje biti i uz obalu Istre te u Hrvatskom primorju. Vjetar će biti slab i umjeren jugozapadni i zapadni, ponegdje i sjeverozapadni, a temperatura zraka kao danas ili još malo viša.

Uz očekivanu toplinu te umjerenu pa i povećanu naoblaku u nekim će dijelovima Hrvatske biti sparno. Na srednjem i južnom Jadranu, gdje će biti sunčanije, ali uz to i vruće, vjerojatno će biti podnošljivije. Posebice uz vjetar s mora koji će puhati sredinom dana i poslijepodne.

L.O./HRT/DHMZ