Očekuje nas promjenljivo vrijeme, još ponegdje kiša, uz veće temperature

U četvrtak će na istoku zemlje biti promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima, ujutro mjestimice s maglom. Malo kiše može još pasti u jutarnjim satima, većinom na krajnjem istoku. Vjetar će biti slab. Temperatura ujutro od 5 do 8 °C, a danju većinom od 13 do 15 °C.

U središnjoj Hrvatskoj će nakon mjestimične jutarnje magle biti promjenljivo oblačno. Vjerojatnost za kišu je mala. Vjetar će biti većinom slab južni i jugozapadni, a temperatura malo viša nego u srijedu.

Nastavak ispod oglasa

U gorju i na sjevernom Jadranu umjereno do znatno oblačno, ponegdje s kišom, koja će češća i izraženija biti na riječkom području. Po gorskim kotlinama mjestimice će biti i magle, a povoljnije će biti na otocima sjevernog Jadrana, gdje su moguća i dulja sunčana razdoblja. Temperatura ujutro od 4 do 6 °C u gorju, od 7 do 12 °C na moru, a danju od 13 do 16 °C, u gorju oko 10 °C.

Na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije uz promjenljivu naoblaku još će mjestimice biti kiše, a moguć je i poneki pljusak s grmljavinom. Puhat će južni i jugozapadni vjetar, koji će prema kraju dana okretati ponovno na jugo. Jutarnja temperatura od 8 °C u unutrašnjosti do 13 °C na otocima, a dnevna većinom od 12 do 17 °C.

Podjednako i na krajnjem jugu Hrvatske, uz mjestimičnu kišu, pa i u obliku pljuskova, te povremeno umjeren južni vjetar, navečer i jugo. Temperatura zraka bez veće promjene.”

I dalje relativno toplo, ponegdje uz kišu, a na Jadranu opet i vjetrovitije

“U unutrašnjosti će prema kraju tjedna i početkom novoga biti više sunčanog vremena, a kiše će biti još samo rijetko u gorju i unutrašnjosti Dalmacije. No, magla će biti sve češća, a ponegdje bi mogla biti i dugotrajnija, osobito u nedjelju i ponedjeljak.

Na Jadranu će jugo postupno jačati pa će u petak već nerijetko biti jako, u subotu moguće i olujno. Vrijeme će biti promjenljivo, uz mjestimičnu kišu i pljuskove, ali i sunčana razdoblja, osobito u nedjelju i ponedjeljak. I dalje će biti razmjerno toplo pa nakon iznimno toplog listopada ni studeni, čini se, neće opravdati svoje ime, jer ni sljedećih dana na vidiku nema osjetnijeg zahladnjenja.”, prognozirala je za HRT dr. sc. Nataša Strelec Mahović iz DHMZ-a.