U Dalmaciji će prevladavati sunčano i vruće, dok će u ostatku Hrvatske biti promjenljivo, lokalno uz kišu te pljuskove i grmljavinu, češće u unutrašnjosti, javlja HRT.

Vrijeme u Hrvatskoj bit će pod utjecajem polja srednjeg, izjednačenog tlaka zraka, ali će u višim slojevima atmosfere ponovno biti više vlage uz pritjecanje malo hladnijeg zraka sa sjeverozapada. Stoga će na istoku biti djelomice sunčano. Uz više oblaka mjestimice je moguća kratkotrajna kiša ili poneki pljusak praćen grmljavinom, osobito u zapadnoj Slavoniji. Jutro toplije, a poslijepodnevna temperatura između 26 i 28  stupnjeva. U središnjoj Hrvatskoj već ujutro će biti više oblaka uz mjestimičnu kišu.

Sredinom dana i poslijepodne uz promjenljivu naoblaku lokalno su mogući pljuskovi i grmljavina. Poslijepodnevna temperatura između 25 i 27. U gorskim krajevima te unutrašnjosti Istre, rijetko i u Hrvatskom primorju također postoji vjerojatnost za povremenu kišu ili poneki pljusak. Vjetar slab, na Jadranu uz obalu slaba bura, danju većinom jugozapadni vjetar. Jutarnja temperatura u gorju oko 14, na Jadranu od 19 do 23, a najviša dnevna u gorju od 24 do 26, na Jadranu između 27 i 30.

Na srednjem Jadranu pretežno sunčano. U unutrašnjosti Dalmacije uz više oblaka od sredine dana moguća je kratkotrajna kiša ili poneki pljusak. Vjetar slab do umjeren jugozapadni, a more malo valovito. Danju vrlo toplo i vruće, a osvježenje se može potražiti u moru čija je temperatura uglavnom oko 23 ili 24 stupnja. Na jugu također pretežno sunčano, vrlo toplo i vruće uz temperaturu oko 30 stupnjeva. Vjetar slab promjenljiva smjera, poslijepodne uglavnom jugozapadni. U unutrašnjosti će lokalnih pljuskova i u petak, osobito od sredine dana.

U dane vikenda pretežno sunčano i u mnogim krajevima vruće uz temperaturu uglavnom između 30 i 33 stupnja. Na Jadranu do kraja tjedna pretežno sunčano i vruće. U petak na sjevernom dijelu može biti više oblaka uz malu vjerojatnost za poneki pljusak, uglavnom u Istri. Puhat će slab do umjeren jugozapadni i sjeverozapadni vjetar.

Nakon prvih sedam dana srpnja koji su bili topliji od prosjeka, slijedilo je razdoblje promjenljivijeg i svježijeg vremena. I u sljedeća dva dana u unutrašnjosti će biti promjenljive naoblake uz temperaturu oko prosjeka, a zatim od vikenda valja računati na pretežno sunčano i vruće vrijeme. Možemo reći da ovaj srpanj donosi za svakog ponešto!

L.O.