Očekuje nas sunčaniji i topliji dan od nedjelje, na Jadranu jaka bura

Idućih dana na Jadranu pretežno sunčano, te vrlo toplo i vruće, samo ponegdje uz mogućnost pljuskova, uglavnom na jugu. Puhat će umjerena, u utorak i jaka bura, od srijede većinom sjeverozapadnjak. Na kopnu oblačnije i nestabilnije, osobito u utorak, te vjerojatno potkraj tjedna, stoji u prognozi HRT-a.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu djelomice sunčano, ali nestabilno. Uz umjeren i jak razvoj oblaka mjestimice će biti pljuskova i grmljavine. Puhat će povremeno umjeren sjeverni vjetar. Najniža jutarnja temperatura zraka od 16 do 18 °C, a najviša dnevna oko 27 °C.

Nastavak ispod oglasa

Podjednako toplo bit će i u pretežno sunčanoj središnjoj Hrvatskoj. Sredinom dana i poslijepodne uz umjerenu naoblaku ponegdje postoji mala vjerojatnost za kratkotrajne pljuskove. Puhat će umjeren i jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar.

U gorskim krajevima djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku. Povremeno iz više oblaka može biti kiše, pa i u obliku pljuskova s grmljavinom. Na sjevernom Jadranu više sunčana vremena. Puhat će umjerena, ujutro podno Velebita jaka, na udare i olujna bura. Najniža jutarnja temperatura zraka od 14 do 16 °C, uz obalu između 19 i 21 °C, a najviša dnevna od 29 do 31 °C, u gorju između 24 i 26 °C.

Na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije pretežno sunčano, vrlo toplo i vruće. Vrlo je mala vjerojatnost lokalnih pljuskova u unutrašnjosti. Ujutro će uz obalu puhati slaba do umjerena bura, a tijekom dana prema otvorenom moru sjeverozapadnjak, uz koje će more biti i umjereno valovito. Najniža jutarnja temperatura zraka od 19 do 23 °C, a najviša dnevna oko 30 °C.

I na jugu Hrvatske poslijepodne većinom vruće. Samo ponegdje uz umjeren razvoj oblaka može biti kratkotrajnih pljuskova. Uz uglavnom slabu i umjerenu buru i sjeverozapadnjak more će biti malo do umjereno valovito.

L.O./DHMZ/HRT