Nakon subotnjeg jutra – u mnogim krajevima najhladnijeg ne samo ove godine, nego i ove zime – relativno će hladno biti i ovo nedjeljno jutro, ali će najviša dnevna temperatura, uz djelomice sunčano vrijeme te često umjeren jugozapadnjak, na Jadranu još jače jugo, u većini mjesta biti najviša u ovome tjednu.

Novi tjedan – većinom topliji od prošloga, ali uz nove oborine, na Jadranu i jugo i buru

“U ponedjeljak u kopnenom području jutro osjetno toplije, uz pretežno oblačno vrijeme, povremeno s kišom, u gorju susnježicom i snijegom. Uz zahladnjenje kiša će i u većini nizinama prijeći u susnježicu i snijeg. U nastavku tjedna uglavnom oblačno, uz mjestimice slab snijeg. Nakon što u ponedjeljak zahladi, temperatura zraka neće se znatnije mijenjati.

Na Jadranu će u ponedjeljak, uz promjenljivu naoblaku kiša mjestimice biti i obilnija, a povremene kiše, uglavnom u manjim količinama, bit će i u nastavku tjedna. U ponedjeljak će jugo okrenuti na buru najprije na sjevernom dijelu, zatim i drugdje. U srijedu će ponovno na većem dijelu Jadrana biti juga, u četvrtak bure i sjeverozapadnjaka, a u petak vjerojatno opet juga. Jutarnja temperatura u manjem padu, a najviša dnevna bez znatnije promjene.”, prognozirala je za HRT Dunja Plačko-Vršnak, dipl. ing.

L.O./HRT/DHMZ