Očekuje se rekordan broj prijava za 32. Plitvički maraton

Kako smo već javljali atletski klub „Maraton 2000“ iz Karlovca ovogodišnji je organizator 32. Plitvičkog maratona. Klub je ovih dana intenzivirao zaprimanje prijava, što će se u vrijeme Uskrsa svakako dodatno osjetiti. Direktor  AK „Maraton 2000“ Robert Franjković izuzetno je zadovoljan sadašnjom dinamikom priprema.

-Prema zadnjim podacima  prijavilo se više od 1200 natjecatelja iz 30 država. Prijavu je izvršilo 30 ekipa koje će trčati štafetu. Kako je poznato 32. Plitvički maraton traje  dva dana, 3. i. 4. lipnja, a  trči se maraton (42 km), polumaraton (21 km), utrka na 5 km, maraton štafetne utrke, obiteljski maraton. Dječji maraton i utrka na 5 km trčat će se u subotu, 3. lipnja, a maraton, polumaraton, štafetne utrke i obiteljski maraton u nedjelju, 4. lipnja. O sve većoj popularnosti Plitvičkog maratona govori podatak da se ova sportska manifestacija promovirala tijekom nedavno održanih utrka polumaratona u Pragu i Budimpešti, a narednoga tjedna isto će se dogoditi i u Beogradu, ističe  direktor AK „Maraton 2000“ Robert Franjković.

Nastavak ispod oglasa

Dosadašnja praksa je pokazala kako na Plitvičkom maratonu zadnjih godina sudjeluju brojna zvučna imena europskog i svjetskog maratona, kao i poklonici ove discipline koji nam stižu iz cijeloga svijeta.

L.O.