Očekuju nas kiša i jugo!

0
Foto: GsPress

Kako javlja DHMZ od četvrtka će vrijeme biti malo promjenljivije. Oblaka će biti više, a mjestimične kiše bit će povremeno sve do kraja tjedna.

U četvrtak će u istočnoj Hrvatskoj u početku biti djelomice sunčano. Poslijepodne će oblaka biti više, a u zapadnim i sjevernim predjelima mjestimice će pasti i malo kiše. Puhat će slab do umjeren južni i jugozapadni vjetar i bit će toplije nego danas, ujutro od 4 do 6 °C, danju oko 15 °C.

Oglas

U središnjoj Hrvatskoj oblaka će na zapadu biti već prijepodne pa će ponegdje veći dio dana prevladavati oblačno. Povremeno će biti kiše, češće poslijepodne i prema kraju dana. Bit će vjetrovito uz povremeno umjeren, na sjeverozapadu i u gorju moguće i jak jugozapadnjak. Jutarnja će temperatura biti od 5 do 8 °C, a dnevna od 14 do 16 °C.

U gorju i na sjevernom Jadranu također će prevladavati oblačno povremeno s kišom koja bi na riječkom području i ponegdje u Gorskome kotaru mogla biti i obilna. U Lici i na otocima uz promjenljivu naoblaku bit će i sunčanih razdoblja, osobito prijepodne. U gorju će puhati umjeren, prema večeri  i jak jugozapadnjak. Na moru će jačati jugo i južni vjetar. Jutarnja temperatura bit će malo viša od današnje pa će i u gorju biti iznad nule. Danju od 8 do 12  °C u gorju, od 11 do 14  °C na obali i otocima.

U Dalmaciji će veći dio dana biti barem djelomice, prema jugu i pretežno sunčano. Povremeno umjerene naoblake i mjestimične kiše bit će većinom poslijepodne na sjeveru i u unutrašnjosti Dalmacije. Puhat će umjereno i jako, na udare prema kraju dana i olujno jugo.

I na jugu Jadrana prevladavat će sunčano uz povremeno umjerenu naoblaku. Jugo će jačati na umjereno i jako. Jutarnja temperatura od 8 do 11 °C, a najviša dnevna od 14 do 17  °C.

Do kraja tjedna u unutrašnjosti će vrijeme biti promjenljivo, povremeno s kišom, najviše u subotu i noći na nedjelju kad je moguća i obilnija kiša. Puhat će jugozapadni i južni vjetar, povremeno umjeren pa će u mnogim predjelima do subote temperatura još malo porasti. U nedjelju će zapuhati sjeverozapadnjak s kojim će malo osvježiti.

Slično i na moru, uz obilniju kišu tijekom subote i u prvom dijelu nedjelje. Jugo će još jačati, u subotu će biti i olujno, a smirivanje uz okretanje vjetra na sjeverozapadni očekuje se u nedjelju, kada će i malo osvježiti.

L.O./HRT