Ocjene za najbolju rakiju, škripavac i med

Jesen u Lici
Jesen u Lici
Jesen u Lici

GOSPIĆ – U sklopu sajamske izložbe „Jesen u Lici“ organizirano je ocjenjivanje najkvalitetnijeg meda, sira škripavca i  rakije. Prema analizama Agronomskog fakulteta Zagreb  prvo mjesto u kategoriji rakije šljivovice pripalo je Ivanu Vlainiću iz Prvan sela čija je rakija proglašena apsolutnim pobjednikom i jedina je u ovoj kategoriji nagrađena  zlatnim priznanjem. Drugo mjesto u istoj konkurenciji osvojila je rakija  Rade Uzelca, dok treće mjesto dijele rakije Nikole Kalanja iz Udbine i Tome Bukovca iz Otočca. U konkurenciji ostalih voćnih rakija 1. mjesto za kruškovaču osvojio je Tomo Bukovac, na dugom je mjestu rakija Pave Pavelića iz Gospića, a na trećem Mate Butorca također iz Gospića. Najbolju rakiju dunjevaču ima Ivan Vlainić, osvajač zlata u kategoriji šljivovice. Šampionsku titulu  u kategoriji rakije dunjevače također je osvojio i Pavao Pavelić iz Gospića. Najbolju jabukovaču ima Gospićanin Mate Butorac koji je osvojio zlato i u kategoriji rakije travarice. Tomo Bukovac iz Otočca imao je najkvalitetniju drenovu rakiju.

U kategoriji najboljeg meda dodijeljeno je čak 7 zlatnih odličja. Osvojili su ih Branimir Stanić iz Svetog Jurja, Vlado Delač iz Otočca,  Nikola Puškarić iz Kapele, Ivan Podnar iz Kutereva, te Otočani Dragan Bukovac, Dražen Sekula i Božo Rašlić.

Nastavak ispod oglasa

Šampionsku titulu u kategoriji ličkog  sira škripavca ponio je sir Zorke Ćaćić iz Bužima. Zlatne kolajne pripale su Božici Fajdić iz Budaka i  Vesni Hajduković iz Kompolja.

M. S.