Od 1. kolovoza besplatan prijevoz željeznicom za ličko-senjske umirovljenike

Umirovljenici s područja Ličko-senjske županije uskoro će moći besplatno koristiti prijevoz Hrvatskim željeznicama. Rezultat je to dogovora i danas potpisanog Ugovora župana Ernesta Petryja i Maria Zubaka, člana Uprave Hrvatskih željeznica. Budući da je Ličko-senjska županija prva u Hrvatskoj potpisala ovakav ugovor i benefite za starije sugrađane, župan Petry je to naglasio u izjavi.

-Bit ovog Ugovora jest činjenica da na našem području živi veći broj umirovljenika koji nemaju financijskih mogućnosti da bi putovali vlakom. Ovo je postignuto zahvaljujući inicijativi Hrvatske stranke umirovljenika i mojim kontaktima s Hrvatskim željeznicama-Putničkim prijevozom. Dio subvencije prema ovom Ugovoru financira Ličko-senjska županija, dok će ostalo snositi Hrvatske željeznice.

Nastavak ispod oglasa

Ponosni smo što smo isto već učinili za studente s naših područja pa se taj ugovor već počeo „konzumirati“ i studentska populacija ima besplatan prijevoz iz mjesta studiranja prema Lici. Na ovaj način će i umirovljenici imati besplatan željeznički prijevoz u svim smjerovima, uz uvjet da imaju prijavljeno prebivalište u našoj Županiji, zaključio je župan Petry i zahvalio HŽ-u na pomoći razumijevanju.

U ime HŽ-a Putnički promet Ugovor je potpisao član uprave Mario Zubak i pri tome naglasio činjenicu kako je ovo prvi slučaj u Hrvatskoj gdje umirovljenici imaju mogućnost besplatnog prijevoza vlakom. Na ovaj način će ovo polovina stanovništva Ličko-senjske županije, odnosno studenti i umirovljenici, imati mogućnost besplatnog prijevoza željeznicom.

Župan Ernest Petry je također naglasio kako će putem medija i jedinica lokalne samouprave izvjestio građane o mogućnostima besplatnog prijevoza za stariju populaciju Ličko-senjske županije.

L.O.