Od bukve do puške

Iz Policijske uprave ličko-senjske doznajemo kako su policijski službenici  dovršili su krim-istraživanje nad 59-godišnjakom iz Poljanka, općina Plitvička Jezera. Ova je lik u jednom hipu osumnjičen za čak dvije raznorodne nezakonite radnje, a u sve je uvukao i mlađu osobu, 32-godišnjaka iz Smoljanca, također općina Plitvička Jezera.

Stariji se gospodine sumnjiči da je u lipnju 2015. godine u šumskom predjelu Rodić Poljane, općina Plitvička Jezera, posjekao i ukrao 43 stabla bukve i jasena, u vlasništvu pravne osobe sa sjedištem u općini Plitvička Jezera. Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je  da je neovlašteno posjedovao automatsku pušku. Priznao je kako ju je poklonio  32- godišnjaku iz Smoljanca.

Nastavak ispod oglasa

Automatska puška je pronađena i oduzeta, a protiv obojice osumnjičenika biti će podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Pouka ove priče stara je istine po kojoj se krađa ne isplati,  jer svi računi kad-tad dođu na naplatu. Neovlašteno držanje oružja priča je za sebe jer je svakako najbolje i  najsigurnije policiji predati sve naoružanje, eksploziv, streljivo i  ostale ubojite predmete koje ne smijete posjedovati.

L.O.