Od četiri alkotestirana radnika HEP-a, tri su pijana

S ciljem podizanje radne discipline i učinkovitosti na radnom mjestu HEP je  sredinom radnog vremena u nekoliko radnih jedinica diljem Hrvatske izvršio alkotestiranje. Za to su nasumice odabrana četiri zaposlenika. Rezultati su poražavajući i proširili su se svim Društvenim se mrežama preko fotografija Zapisnika o provedenom skupnom alkotestiranju. Zapisnik koji je „procurio“ u javnostt načinjen je nakon alkotestiranja obavljenog u jednoj organizacijskoj jedinici HEP Proizvodnje ovog utorka, 19. studenog. 

Sporna fotografija svjedoči činjenici da je od četvero testiranih zaposlenika HEP-a, njih troje bilo pod utjecajem alkohola. Testiranjem u 13 sati se utvrdilo da je rukovatelj u Službi za proizvodnju imao 1,83 g/kg koncentracije alkohola u krvi. Blaženo rečemo „bio je podosta umoran“. Jedan  HEP-ov vatrogasac je bio pod utjecajem alkohola u koncentraciji 1,17 g/kg, a nešto više od njega je “napuhao” HEP-ov strojar koji ima 1,34 g/kg koncentracije alkohola u krvi. Svijetla točka zapisnika je jedan strojar koji je “napuhao” 0,0 promila. Na fotografiji je vidljivo da je alkotestiranje provedeno profesionalnim i vrlo pouzdanim uređajem marke „Drager 6810“. Doznajemo kako će se ovakve provjere nastaviti.

Sve pohvale HEP-u jer na ovaj način dokazuju kako na radnom mjestu nema nedodirljivih, posebice u situacijama kada ih je prosječno 75 posto pijanih na poslu.

L.O.