Od danas klubovi i kafići mogu raditi samo do ponoći

Nacionalni stožer jučer je donio odluku koja će na snagu stupiti danas i vrijediti idućih 10 dana. Riječ je o ograničenju radnog vremena noćnih klubova, barova, caffea.

Ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak u razgovoru za Novu TV otkrio je da od petka na snagu stupa nova mjera ograničenja radova klubova i kafića. Moći će biti otvoreni samo do ponoći.

Nastavak ispod oglasa

“Jučer smo objavili da epidemiolšoka služba sa sanitarnom inspekcijom ima mogućnost privremeno zavoriti klub, a danas je stožer donio odluku koja će na snagu stupiti sutra i vrijediti idućih 10 dana o ograničenju radnog vremena noćnih klubova, barova, caffea”, najavio je Capak.

Dodao je da klubovi neće moći raditi nakon ponoći. Osvrnuo se na današnju rekordnu brojku o 180 novozaraženih od koronavirusa u Hrvatskoj u samo 24 sata.

“Moram istaknuti vezanih nekoliko činjenica o ovih 180 novozaraženih. To je još mlađa dobna skupina nego jučer, u prosjeku 31 godina. Većina njih se može povezati s okupljanjima na jadranskoj obali”, kazao je Capak.

Dodao je da će nadležne inspekcije nastavljati kontrolirati rad ugostiteljskih obrta. Ima umirujuću poruku oko slovenske namjere da Hrvatsku smjesti na njihovu “crvenu listu” rizičnih zemalja.

“Što se tiče Slovenije, ne idemo na crvenu listu. Razgovarali smo danas s odgovornima za epidemiološku situaciju u Sloveniji”, otkrio je Krunoslav Capak u razgovoru za Novu TV.

L.O.