„Od inata nema goreg zanata“!

Tako željeni i očekivani financijski i politički kolaps Grada Otočca od strane HDZ-ove većine u Gradskom vijeću ipak se nije dogodio. Gradonačelnik Stjepan Kostelac je temeljem Zakona o proračunu obustavio od primjene proračun za 2020. godinu, čemu su pomogli nezakoniti amandmani i otočki „stručnjaci za bazene“. Bezobzirno i pogrešno ta je ekipa uspjela zakočiti radove na tamošnjem Dječjem vrtiću, ali su zato slavodobitno zaključili da Otočcu treba bazen. To i nije toliko pogrešna definicija kada bi za takav projekt imali bilo kakve uvjete. Uz 50-ak milijuna kuna. Ovako se sve svelo na inate i gradnju bazena od balončića od sapunice.

Vratimo se Odluci gradonačelnika Kostelca objavljenoj u zadnjem broju službenog vijesnika Grada Otočca. O toj odluci već se očitovalo Ministarstvo financija koje je potvrdilo taj gradonačelnikov iskorak, s napomenom  da je Gradsko vijeće grubo prekšilo odredbe Zakona o proračunu. 

Nastavak ispod oglasa

Ostaje pitanje kako će na sve ovo reagirati premijer Plenković kada dozna da je HDZ-ovim i još nekim vijećnicima propala namjera blokade rada Gradskog vijeća i Grada Otočca pa makar se radilo o gruboj pogrešci i neznanju bez presedana. Plaće za sve službenike i korisnike financija Grada Otočca su isplaćene, uz  nagorak okus činjenice da „od inata nema goreg zanata“. Svi računi stižu na naplatu i zadnja je riječ građana koje će sada biti malo teže uvjeriti kako je netko strašno pametan. Ili možda i nije?

L. O.