Sve  školske ustanove u Hrvatskoj od danas u učionicama nemaju učenika niti studenata. Nastava će se odvijati putem elektronskih medija. Nažalost, ovo nije futuristika, nego odluka državnog Stožera civilne zaštite kao mjere s ciljem sprječavanja širenja koronavirusa. Kako sve ovo izgleda u praksi pojasnio nam je ravnatelj najveće osnovne škole u županiji Ivica Radošević, ravnatelj OŠ „dr. Jure Turić“ iz Gospića.

-Na poslu je redovno svih 105 zaposlenika naše škole. Nastava za niže razrede prenosi se putem HTV-a 3, dok su nastavnici viših razreda u svojim kabinetima i kreiraju pripremne radnje za učenike jer od srijede posvuda kreću virtualne učionice. To znači da će naši učitelji imati stalnu komunikaciju s djecom i roditeljima. Svi se privikavamo na ove nove okolnosti, ulaže se mnogo truda i znanja i moram pohvaliti sve učiteljice i učitelje što su se vrlo profesionalno i znalački uključili u ovakav novi nastavni proces, rekao nam je ravnatelj Ivica Radošević.

Osnovna škola „dr.Jure Turić“ u Gospiću ima 740 učenika koji od sada uče na način kakav su do sada viđali isključivo u SF filmovima.

M. S.