Od jutros službeno otvoren SKI-centar Mukinje, Tomislav Kovačević opet potvrđen za ravnatelja nacionalnog parka

Od kada je u NP Plitvička jezera nedavno palo gotovo 30 cm snijega, ova je turistička destinacija živnula kao u najboljim dijelovima godine. Potvrdio nam je to ravnatelj Tomislav Kovačević koji je upravo danas započeo svoj drugi mandat na čelu ove ustanove.

-Pristigli su nam posjetitelji iz gotovo svih gradova na Jadranu, nešto domaćih skijaša, a mnogo je onih koji nisu odoljeli Velikom slapu i natiskuju se na Ulazu br. 1. Plitvička jezera pod snijegom i ledom su posebnost koju svakako treba vidjeti i cijeniti.
Naše skijalište na Mukinjama raspolaže s jednom vučnicom kapaciteta 400 skijaša na sat koja skijaše prevozi na proplanak, na oko 700 metara n. v. odakle se skijaši niz nekoliko staza spuštaju u podnožje, na oko 640 metara n. v. Dužine staza iznose približno 400 m. Osim skijanja i bordanja moguće je i sanjkati se niz padinu na koju se sanjkaši penju sami. Petkom i subotom organiziramo i noćno skijanje pod reflektorima. Mnogi gosti nam dolaze bez skijaške ili sanjkaške opreme. To nije nikakav problem jer je na Mukinjama moguće vrlo povoljno iznajmiti vrlo kvalitetnu opremu i sve što vam je potrebno za snježnu uživanciju. Nažalost, zbog epidemioloških mjera covid potvrde su obavezne, zaključio je ravnatelj Kovačević.

Nastavak ispod oglasa

L. O.