Od ove subote info-pult na Baškim Oštarijama

Predivne Baške Oštarije od ovoga vikenda imat će još jedan koristan sadržaj. U aranžmanu Parka prirode Velebit tijekom srpnja i kolovoza svakoga  vikenda na Baškim Oštarijama bit će postavljen info-punkt. Uz brojne informacije o Parku ovdje  će se  moći kupiti turistička i planinarske karte Parka, publikacije o Velebitu i suveniri.

Info-punkt će biti smješten na parkingu nedaleko od hostela, a po prvi puta će na raspolaganju turistima biti ove subote, 4. srpnja u vremenu od 8 do 15 sati. Osim toga će djelatnici ove Ustanove prirediti besplatna edukativna vođenja. Tako će u subotu s polaskom u 8,30 sati biti organiziran izlet na ruti Baške Oštarije – Filipov kuk, pri čemu je polazak  kod crkve.

Nastavak ispod oglasa

U nedjelju, 5. srpnja od 9 sati kreće kružna ruta poučnom stazom Terezijanom koja obuhvaća Baške Oštarije – prijevoj Oštarijsko Ždrilo – Debela kosa – Kubus – Tanka kosa.

Start je na Baškim Oštarijama kod info punkta Parka prirode Velebit. Vođenja će se održati ukoliko se javi najmanje šest osoba, dok grupa izletnika ne smije biti veća od 30 osoba.

L.O.