Od sada besplatan internet na mnogim lokacijama u Otočcu

Iz Ureda gradonačelnika Grada Otočca pristigla je vijest o velikoj afirmaciji grada na Gacki. Naime, još je prvih dana mjeseca travnja prošle godine Europska komisija objavila poziv za drugi po redu krug Natječaja poznatog pod nazivom „WiFi4EU“. Natječaj je bio namijenjen svim jedinicama lokalne samouprave iz država članica Europske unije, zatim Islanda i Norveške. Cilj Natječaja bio je stjecanje vaučera u vrijednosti od 15 tisuća eura za instaliranje besplatnog Interneta na  javnim prostorima područja koja udovolje uvjete Natječaja.

Na ovaj poziv se prijavilo više od 10 tisuća gradova i općina iz Europske unije. Odobreno je 3.400 vrijednosnih kupona, od koji je 130 gradova i općina s područja Republike Hrvatske. Među njima našao se i Grad Otočac. Provedbom postupka javne nabave i odabirom izvođača usluga, krenulo se u realizaciju projekta kako bi odabranih 15 lokacija dobilo besplatan Internet dostupan svima. Stoga je unatoč preprekama uzrokovanim epidemijom ovaj projekt uspješno realiziran na širem području Grada Otočca.

Nastavak ispod oglasa

Projektom su obuhvaćene neke od najatraktivnijih lokacija grada Otočca na kojima se od sada može koristiti besplatan Internet. To su: Gradski park Otočac, Majerovo vrilo Sinac, Utočište za medvjede Kuterevo, Trg dr. Dražena Bobinca, Zelena tržnica Grada Otočca, Hrvatski centar za autohtone vrste riba i rakova kraških voda, Sportsko igralište, Kuglana Otočac te lokacije  Zgrada lokalne samouprave i Vijećnica zgrada gradske uprave. Neosporno je kako će se ovim tehničkim postignućem uvelike poboljšati proširenje slike o Otočcu kao još uvijek pomalo neotkrivenoj turističkoj destinaciji koja ima za ponuditi brojne atraktivne mikro-lokacije na svojem području.

L.O.