Odličan „EXPO Senj 2015.“, zakazali posjetitelji

Kako smo već  javljali, protekloga su vikenda Turistička zajednica grada Senja i Humanitarna udruga „Bura“ organizirali  u Senju  kulturno, zabavno, sajamsku manifestaciju pod nazivom „Expo-Senj 2015.” Bila je ovo četvrta po redu priredba ove vrste na koju se ovoga puta odazvalo 25 izlagača Like i Primorja.  U Sportskoj dvorani „Robert Barbić-Beli“ priredbu je otvorio zamjenik gradonačelnika Filip Samardžija koji je pozdravio izlagače i posjetitelje, zaželio im ugodno druženje i dobru zabavu.

Sve se odvijalo po planu. Organiziran je   bogat zabavni program u kojem su sudjelovali: ženska klapa „Senjkinje“, Plesna skupina “Maya s Dance Nation”, Baletna skupina “Vile”,Tamburaški sastavi  “Arija” i „Mirakul“, Dječji vrtić “Travica” i veterani iz  Plesne skupine umirovljenika „Rožice“. Najmlađi posjetitelji uživali su u predstavi “Avanture Svetog Nikole” u sklopu koje je izveden  i prigodan blagdanski ples, te   upriličeno slikanje sa Svetim Nikolom. Djelatnici Ustanove za razvoj grada Senja prezentirali su strategiju upravljanja  ”Rekreacijskog športskog centra Tenis”. Najljepšim izložbenim prostorom proglašen je izložbeni prostor Udruge “Mrva sriće”. Sav prihod sa ove priredbe prikupljen od tombole  Humanitarna udruga „Bura“ donirat će socijalno ugroženim obiteljima s područja Grada Senja.

U cijeloj i odlično organiziranoj priredbi uzmanjkalo je samo nekoliko stotina posjetitelja. Prema procjenama iz nekoliko izvora, u vremenu od 10 do 20 sati štandove i raznoliki zabavni program vidjelo je svega 500 posjetitelja. Razlozi  slabe posjete mogu biti različiti, a u njih svakako valja uvrstiti i besparicu koja nas kronično tišti, unatoč optimističnim tvrdnjama aktualne državne politike po kojima sjajno živimo, a da toga nismo niti svjesni! U svakom slučaju  „EXPO Senj 2015.“  bila je  priredba za koju mnogi drže da je valja nastaviti. Po onoj „krepat, ma ne molat“.

L.O./foto:Davor Čorić