Odličan odaziv branitelja na sistematske preglede

Foto:N.M.

Nakon blagdanske stanke nastavlja se akcija sistematskih pregleda hrvatskih branitelja što ju je organiziralo  Ministarstvo hrvatskih branitelja. Posredovanjem Područne jedinice Ministarstva i županijskog  Centra za psihosocijalnu pomoć Ličko-senjske županije u Gospiću organizirani su pregledi u Općoj bolnici Gospić. Viša stručna savjetnica u Područnoj jedinici Gospić Slavka Gerovac  ističe kako je odaziv branitelja sve  bolji.

-Od početka ove akcije u Općoj bolnici Gospić pregledano je 207 branitelja. Pregledi su već definirani za 13.  i 20.  svibnja kada će se pregledati još 56 branitelja. Prijave za sistematske preglede dobivamo svakodnevno  i ova je akcija po svemu pokazale odlične  rezultate. Jedan od problema  je otežana komunikacija s nekolicinom branitelja koji su mijenjali brojeve mobitela. Zato ih molim da nam se jave na telefon 053/ 57 53 77 svakoga radnoga dana od 8 do 16 sati, ili putem e-maila: slavka.gerovac@branitelji.hr– rekla nam je Slavka Gerovac.

Nastavak ispod oglasa

Suradnjom Ministarstva zdravstva i Ministarstva branitelja preventivnim sistematskim pregledima 2017. godine  biti će obuhvaćeni hrvatski branitelji sa 1500 i više dana borbenog sektora, a koji nemaju status hrvatskih ratnih vojnih invalida  iz Domovinskog rata. Ministarstvo hrvatskih branitelja će i  ubuduće putem Područnih jedinica i županijskih Centara za psihosocijalnu pomoć koordinatorima dostavljati popis hrvatskih branitelja koji su se prijavili za pregled. Ovi sistematski pregledati potpuno su besplatni.

M.S.