Odlična četvorka: Milinović, Dabo, Kostelac i Medved

Prije nekoliko dana održan je sastanak koji je kako doznajemo zbog epidemioloških mjera trajao vrlo kratko, a na kom je glavna tema razgovora bila nova politička stranka LiPO koja sada ima preko 2000 onih koji taj projekt podupiru.

Na sastanku je sudjelovalo 40-tak sudionika, najviše njih iz grada Gospića. Sastanak je trebao okupiti stotinjak ljudi, ali zbog epidemioloških mjera to nije bilo moguće. Sastanak je predvodio ličko-senjski župan dr. Darko Milinović te se slijedom toga postavlja pitanje je li on novi čelnik nove nacionalne stranke regionalnog karaktera LiPO. Ono što mnogi smatraju kao gotovu stvar je činjenica da će u samom vrhu te stranke biti četvorka Milinović, Dabo, Kostelac i Medved. Za to nam upućeni kažu da je gotova stvar.

Nastavak ispod oglasa

LiPO predvodnik široko prihvatljivog stranačkog modernizma: U prvom planu gospodarstvo, kultura, zaštita okoliša, mladi lišeni ideoloških podjela

Njihova platforma bit će široka politička suradnja jer se smatra da nova stranka mora biti predvodnik modernizma u načinu funkcioniranja. Doznajemo da će u Statutu biti jasno definirana demokršćanska stranka desnog centra, ali s jasnom tendencijom izbjegavanja ideoloških podjela. To očito daje naznaku da žele biti prihvatljivi što širem krugu birača, naročito mladih. Stranka će biti organizirana kroz Odbore koji će autonomno funkcionirati i pripremati vrlo ozbiljan program za sljedeće izbore. Čelnici odbora će biti stranački ljudi, a za članstvo u odborima nije uvjet članstvo u stranci LiPO.

Pored ostalih karakteristika stranke LiPO ističe brigu za mlade i sportaše

Doznajemo da je Milinović na kratkom sastanku iznio osnovne smjernice, a posebnu pozornost pored gospodarstva, zaštite okoliš i sl., posvećuje kako nam kažu sportašima i mladim ljudima. U LiPO su uvjereni da će upravo njih privući kao mlade neopterećene ljude u politički angažman jer je to jednostavno sušta potreba, ne samo našoj županiji već i Hrvatskoj. I sam Milinović se na sastanku našalio: „Kad vidite mene i Tonija, od mladih Antoniju i Ivana, nije potrebno naglašavati sportski karakter stranke LiPO. „

Suradnja moguća, ali s posrnulim Starčevićem ne

Stav LIPO-a je da je moguća politička suradnja s ostalim strankama, ali jednako tako prevladava vrlo jasan stav da nije moguća suradnja s HSP-om dok je na njegovom čelu Karlo Starčević. Upravo je on po zadnjim naslovima u nekim medijima, a s tim su se složili i nazočni, najnetransparentniji gradonačelnik do sada koji je unazadio grad Gospić do neslućenih razmjera. “On je posrnuli gradonačelnik očito na odlasku s istekom roka trajanja” zaključeno je.

U svom organizacijskom obliku LiPO će kako doznajemo imati Odbore za gospodarstvo, zaštitu okoliša, turizma, branitelje i još neke druge.

L.O.