Atletski klub „Maraton 2000“ iz Karlovca ovogodišnji je organizator 32. Plitvičkog maratona. Klub je na svojim web-stranicama već počeo zaprimati prijave natjecatelja, a sudeći prema izjavi direktora kluba Roberta Franjkovića, pred nama je još jedan Plitvički maraton u znaku rekorda. I ne samo onih u rezultatima.

-Već se prijavilo više od 900 natjecatelja doslovno iz cijeloga svijeta. Prijavu je izvršilo i 20 ekipa koje će trčati štafetu. Kako je poznato 32. Plitvički maraton traje  dva dana, 3. i. 4. lipnja, a  trči se maraton (42 km), polumaraton (21 km), utrka na 5 km, maraton štafetne utrke, obiteljski maraton. Dječji maraton i utrka na 5 km trčat će se u subotu, 3. lipnja, a maraton, polumaraton, štafetne utrke i obiteljski maraton u nedjelju, 4. lipnja, rekao nam je direktor AK „Maraton 2000“ Robert Franjković.

Plitvički maraton već godinama slovi kao najteža i najljepša utrka na svijetu pa će i ovoga puta  biti  okupljalište natjecatelja iz cijeloga svijeta, kao i prvorazredan sportski događaj. Dolazak na 32. Plitvički maraton već su najavile brojne novinarske ekipe sa svih kontinenata.

L.O.