Odlična dinamika sistematskih pregleda branitelja u OB Gospić

Foto:N.M.

Nedugo nakon što je Ministarstvo zdravstva potpisalo ugovore s Ministarstvom hrvatskih branitelja i mnogim bolnicama U RH nastavljeni su sistematski pregledi u 2018. godini. Tako je u kratkom vremenu od potpisivanja spomenutog Ugovora u Općoj bolnici Gospić pregledano 107 branitelja, a travanjski ciklus završava se ovoga vikenda sa još 30 prijavljenih za sistematske preglede. Voditeljica Područne službe za prava branitelja u Ličko-senjskoj županiji Slavka Gerovac obavijestila nas nekim novostima vezanim uz ovu problematiku.

– Iako pravo na besplatne sistematske preglede imaju hrvatski branitelji koji su najmanje 300 dana proveli u borbenom sektoru, pregledima će moći pristupiti i ostali hrvatski branitelji ukoliko su bolesni. U zadnje vrijeme javljaju nam se i HRVI, iako oni inače imaju prednost prilikom liječničkih pregleda. Ovih dana već su počele prijave za preglede u mjesecu svibnju. Lani smo je pregledima  pristupilo gotovo 900 ljudi. Suradnnja s Općom bolnicom Gospić je i dalje izvrsna, kaže voditeljica Područne službe u Gospiću Slavka Gerovac.

Nastavak ispod oglasa

Za sve  informacije i upite branitelji  mogu se javiti svakog radnog dana od 8 do 16 sati u Područnoj jedinici Ministarstva hrvatskih branitelja u Gospiću, Kaniška 10, osobno, telefonom/telefaksom na broj: 575-377 ili elektronskom poštom na e-mail: slavka.gerovac@branitelji.hr

M.S.