Odlična popunjenost kapaciteta za doček Nove godine na Plitvicama!

Približavanjem 2018. godine neumitno se pojačava i groznica onih koji još nisu definirali gdje će ih „zapljusnuti“ val oduševljenja, nade i dobrih želja za godinu koja će tada nastupiti. Svečani i ujedno radosni dočeci  novih ljeta na kakve smo desetljećima navikli pomalo su odgurnuli u drugi plan TV-prijemnici, Internet i sva sila pomagala koja naš hedonizam uzdižu na neslućene, počesto banalne razine. Ako je čar dočeka Nove godine biti negdje sasvim sam (ili sama), onda takvo ozračje treba nazvati nekim drugim imenom.

Na sreću Nacionalni park Plitvička jezera tradicionalno njeguje priredbe poput dočeka Nove godine. Mnogi ugostiteljski objekti diljem Like i šire sasvim su ukinuli ovaj lijep običaj pod izlikom „puno posla-malo zarade“, dok  NP Plitvička jezera i dalje organizira dočeke novilj ljeta za pamćenje. Sasvim je sigurno da će tako biti i ove godine. Na službenom web-u parka istaknut je plakat, uz tekst koji sadržajem odmah upada u oči:

„Tražite romantičnu lokaciju za dočekati Novu 2018.? Zašto ne u srcu čarobnih Plitvičkih jezera? U ponudi smo vam pripremili pet različitih paketa – od samog dočeka u Hotelu Jezero ili restoranu Lička kuća pa do cijelog vikenda provedenog u nacionalnom parku Plitvička jezera. Sve one koji odluče uzeti pakete s noćenjem, na novogodišnje jutro, čeka i piknik uz jezero Kozjak!“

Iz NP Plitvička jezera doznajemo kako mjesta u hotelu „Jezero“ i restoranu „Lička kuća“ još ima, ali ako si želite osigurati posebnu zabavu za ovu posebnu noć  onda nikako ne treba čekati zadnji trenutak. Doček Nove godine na Plitvičkim jezerima jedinstven je gotovo kao i sama jezera i sve ono što ih čini toliko posebnima.

L.O.