Brojna ulaganja, nove ideje i novi sadržaji provedeni prošle godine na području Grada Senja svakako su urodili plodom. Potvrdio nam je to direktor Turističke Zajednice Grada Senja Viktor Samaržija.

-Prošla turistička godina opet je bila u znaku povećanja broja dolazaka i broja noćenja gostiju u onosu na godinu prije. Tako smo u 2019. godini imali gotovo 100 tisuća dolazaka gostiju, odnosno za oko pet posto više u usporedbi s godinom prije. Povećanje se osjetilo i po broju noćenja koje je veće za oko dva posto i iznosilo je 550 tisuća noćenja na području Senja. Prostora za povećanje ovih odličnih brojki svakako ima i već se u prvim danima 2020. godine krenulo s poslom. Stoga nema sumnje da ćemo i ove godine na koncu zbrajati dobre rezultate, optimističan je direktor TZ Grada Senja Viktor Samaržija.

U Senju su se u špici turističke sezone izmjenjivali brojni sadržaji; od etno sajmova, prezentacije bogate tradicije, modernih sadržaja pa do učestalih nastupa popularnih imena hrvatske estrade.

M. S.