Odlikaši u gradskoj kući

Otočac – Tradicionalno, u gradskoj kući u Otočcu, u odsutnosti gradonačelnika Stjepana Kostelca, predsjednik GV Otočca Slaven Prpić i pročelnica Odjela za društvene djelatnosti Anka Atalić primili su  učenike osnovne škole „Zrinskih i Frankopana“ iz Otočac koji su svih osam razreda završili sa odličnim uspjehom, te njihove razrednike i ravnateljicu škole Luciju Sekulu.

Nastavak ispod oglasa

          Ovo su učenici koje će životni put na neki način odvojiti od Grada Otočca jer su upisali srednjoškolska obrazovanja van naše županije, tako da već sada počinju kreirati svoj životni put. Za njih je ovo veliki doživljaj, našli su se pred mnogim novinama, po prvi puta imali su upise po smjernicama EU, i to je generacija koja je osjetila sve novine, promjene i oni su danas, koliko god ponosni, toliko ih još ima možda i zabrinutih. Pred njima sumnogi životni izazovi. Osnovna škola pomogla im je i izašla u susret sa ovim novim promjenama i novinama koliko je god mogla. Kad završite svoje obrazovanje vratite se u svoj Grad Otočac, želim vam puno uspjeha i neka vam Bog da dobro zdravlje – rekla je ravnateljica Lucija Sekula.

Prigodnim riječima obratio se i predsjednik GV Otočca Slaven Prpić koji je čestitao učenicima na uspjehu tijekom osmogodišnjeg školovanja istaknuvši da je Grad Otočac ponosan što iz godine u godinu ima sve veći broj učenika koji završavaju školovanje sa odličnim uspjehom. Bila je to prigoda da predsj. GV Slaven Prpić upozna učenike sa radom GV kao i sa djelovanjem gradske uprave. Učenicima su podjeljeni progodni pokloni te kamerom zabilježeno vrijeme okupljanja jedne generacije koja kreće na daljnji životni put.

Ovo su otočki odlikaši: Borna Benešić, Domagoj Grahovac, Klara Kostelac, Gabrijela Marković, Katarina Bižanović, Lidija Božić, Goran Diklić, Dejan Janjatović, Edi Majer, Davud Mujkanović, Marko Barković, Karlo Kvaternik, Ena Lokmer, Hana Orešković, Marija Žubrinić, Leon Kranjčević, Ana Višekruna, Ivan Cvitković, Marija Bujan, Mihovil Jakšić, Sara Janković, Luka Kraljić, Mia Valinčić, Laura Žalac, Maja Hinić, Vito Kordić, Ivica Bukovac i Barbara Rožman.

Razrednici: Valentina Pajdaković prof., Ilija Pavić prof., Mira Krmec prof., Katarina Medarić dipl.uč., Marija Bronzović nast., mr.sc. Suzana Bižanović, Ivana Brajković dipl.uč., Ines Marković dipl.geograf.

Dražen Prša