Udbina

Načelnik Općine Udbina Josip Seuček donio je odluku o dodjeli financijskih sredstava udrugama s toga područja za djelovanje u ovoj godini. U provedenom postupku u predmetu „Javni natječaj za financiranje projekta i programa u kulturi, sportu i ostalim područjima od interesa za opće dobro na području općine Udbina za 2020. godinu“ Općina Udbina kao davatelj financijskih sredstava dodjeljuje  sredstva za provedbu četiriju udruga i njihove  programe, odnosno projekte.

Najviše sredstava će iz općinskog proračuna dobiti Rukometni klub Gospić. Sa 14 000 kuna financirat će se njihov angažman vezan uz trening mladih rukometaša s područja Udbine. Na ovaj način RK Gospić trenira 40-ak mladih rukometaša sa ovoga područja podijeljenih u dvije starosne kategorije.

Za aktivnosti SKD „Prosvjeta“ namijenjeno je 13 000 kuna. Za rad Društva multiple skleroze Ličko-senjske županije izdvojit će se 2 000 kuna, dok je 5 000 kuna namijenjeno aktivnostima Društva slijepih i slabovidnih Ličko-senjske županije.

Za svaki odobreni projekt Općina Udbina će u roku od 30 dana s nositeljem  projekta potpisati Ugovor o financijskoj potpori.

L.O.