Nakon Gospića, ministar Oleg Butković se u pratnji župana dr. Darka Milinovća zaputio u Korenicu. Dočekao ih je aktualni načelnik i kandidat za načelnika Općine Plitvička Jezera Boris Luketić (HDZ) sa suradnicima. Nakon razgovora sa domaćinima i upoznavanja s infrastrukturnom dinamikom ministar Butković je, kao i u Gospiću, istaknuo podršku koju u drugom izbornom krugu daje kandidatu HDZ-a Borisu Luketiću.

– U općini Plitvička jezera Hrvatske ceste su stalno prisutne kao pouzdan partner. Izgrađen je jedan rotor, projektiran je i drugi, a graditi će se i najdulji nogostup u Lici, duljine oko 4 km. Samo mjesto Korenica, kao i cijela općina neprestano mijenjaju izgled, pri čemu je infrastruktura svakako značajan segment razvoja i napretka. Središte Korenice je predivno uređeno, grade se novi sadržaji i objekti pa stoga ovakvu političku garnituru svakako treba podržati, zaključio je ministar Butković.

Svoje zadovoljstvo izgledom Korenice i dinamikom ukupne izgradnje izrazio je i župan dr. Darko Milinović.

-Drago mi je što je ministar Butković danas u radnom posjetu Ličko-senjskoj županiji i što nam je dao podršku za mnoge projekte čija je realizacija u različitim fazama. Razgovarajući s ministrom dobili smo zeleno svjetlo za projekte u svakom gradu, u svakoj općini i uvjeren sam da će ti projekti znatno poboljšati kvalitetu života u tim sredinama, kazao je župan Milinović.

Aktualni načelnik općine Plitvička jezera Boris Luketić ističe kako se zadnjih godina izgled Korenice i cijele općine uvelike promijenio.

-Svaki prolaznik, svaki gost, odmah zapaža jednu novu Korenicu u kojoj ne nedostaje novih projekata. Unatrag četiri godine uložili smo u te projekte oko 120 milijuna kuna. Imamo pripremljene mnoge projekte, a danas smo dobili potporu ministra Butkovića za izgradnju najduljeg nogostupa u Lici. Protezat će se od Jezerca do Rastovače u duljini od 4 kilometra, na najfrekventnijem dijelu državne ceste. Općina je već izradila projekt koji će u iznosu od oko 3 milijuna kuna financirati Hrvatske ceste, rekao je načelnik Luketić te istaknuo važnost započete aglomeracije na širem području općine Plitvička jezera.

L.O.