-
-

OTOČAC – Pod pokroviteljstvom Ličko-senjske županije grad Otočac i Taekwondo klub Gacka ugostili su jučer 270 natjecatelja iz 35 klubova i tri države na 13. Gacka openu 2014.  Taekwondo turnir je otvorila dožupanica ličko-senjska Ivana Tomaš u nazočnosti Upravnog odbora zajednice sportskih Udruga Grada Otočca i  izaslanice gradonačelnka Suzane Bižanović i Zvonimira Jergovića.

– Zadovoljstvo je biti ovdje danas na ovome turniru. Iako prošle godine nije održan, vidimo da to nije umanjilo njegovu važnost. Čestitam organizatoru i nadam se da će ove godine nastaviti s tradicijom za slijedeće godine koje dolaze i da će i dalje biti prepoznat na svim poljima i možemo slobodno reći da je danas Otočac jedan od sportskih središta republike Hrvatske, kazala je dožupanica Tomaš istaknuvši kako je županija i u ovim teškim vremenima financijski potpomogla turnir.

Predsjednik Taekwondo kluba Gacke Nikola Pemper kazao je kako je u četrnaest godina ovo 13. Gacka open, te kako je broj natjecatelja ograničen veličinom dvorane.

– 13. Gacka open održava se trinaest godina za redom. Natjecatelji su iz Hrvatske, Slovenije i BIH,a turnir je po svom kapacitetu jedan od većih u Hrvatskoj. Taekwondo klub Gacka učestvuje sa 20 svojih natjecatelja u svim kategorijama – mlađih kadeta i kadetkinja, kadeta i kadetkinja i juniora i juniorki, kazao nam je Nikola Pemper predsjednik Taekwondo saveza LSŽ.

U nastavku donosimo rezultate:

1. mjesto – zlatna medalja

LUKA BRONZOVIĆ – mlađi kadet – 24 kg.

NIKA PRPIĆ – kadetkinja +59 kg.

ANDREA CRNIĆ – juniorka -44 kg.

MORENO BURIĆ – junior -59 kg.

LEONARDO GRAHOVC – junior – 63 kg.

2.mjesto – srebrna medalja

ANTONI DUJMOVIĆ – junior – 59 kg.

DOMINIK ORLOVIĆ – junior – 63 kg.

3.mjesto – brončana medalja

ANDREA BARTULAC – mlađa kadetkinja – 30 kg-

FILIP PODNAR – mlađi kadet – 30 kg.

HRVOJE PLEŠA – mlađi kadet – 30 kg.

FABIO PIRŠLJIN – kadet – 33 kg.

MATEJ BRONZOVIĆ – kadet – 49 kg.

MATEA DUJMOVIĆ – juniorka – 44 kg.

IVANA CVITKOVIĆ – juniorka – 55 kg.

MIA VALINČIĆ – juniorka – 63 kg.

MARTIN VUČIĆ – junior – 73 kg.

U ekipnom poretku na “13.GACKA OPEN 2014” TK Gacka zauzeo je odlično 2 mjesto.

lo