Održan 2. „Brinje bike 2017.“

Brinju je danas ugostilo drugu po redu biciklijadu pod nazivom „Brinje bike 2017.“ Na samom početku manifestacije okupljene bicikliste i ostale sugrađane pozdravili su domaćini: načelnik Općine Brinje Zlatko Fumić koji je zaželio ugodan boravak u Brinju svim biciklistima, što uspješniju utrku i sretan povratak na cilj te direktorica TZ Brinje Mira Špehar koja se pridružila dobrim željama, dala osnovne informacije o utrci i stazi koju će proći te otvorila utrku.  Otvorenju biciklističke utrke bili su nazočni i direktor TZ Ličko-senjske županije Ivan Radošević  i predsjednik Općinskog vijeća Brinja Ivan Perković koji su također  došli podržati ovu hvalevrijednu sportsku manifestaciju.

Ove godine za utrku je prijavljeno ukupno 48 biciklista koji su uspješno odvozili  prilično zahtjevnu rutu dugu 37 km. Staza kružnog oblika uz startnu poziciju u Brinju, prolazila je kroz sljedeća naselja: Brinjska Kamenica, Križpolje, Jezerane, Stajnica, Križpolje sa ciljem u Brinju. Biciklistima su tijekom vožnje osigurana dva punkta za odmor u Križpolju i Stajnici na kojima su mogli dobiti okrjepu i skupiti snagu za nastavak vožnje, a cijelim putem im je i osigurana pratnja žurnih službi: policije, hitne medicinske pomoći i vatrogasaca.

Nakon ručka okupljeni biciklisti i ostali mještani mogli su se okušati u tradicionalnim ličkim igrama: bacanje kamena s ramena i potezanje konopa, pa je snagu sa svojom ekipom odmjerio i načelnik Brinja Zlatko Fumić.

Budući da je „Brinje bike 2017.“ bila nagradno rekreativna utrka u kojoj je bilo važno sudjelovati i sretno stići do cilja, svaki sudionik utrke nagrađen je besplatnom jednogodišnjom članarinom javnog sustava bicikala „Nextbike“.  Osim tog, organizatori su za  sve sudionike utrke osigurali besplatni ručak i majice.

Biciklijada je održana u organizaciji TZ Općine Brinje i Općine Brinje te uz pomoć vrijednih članova brinjskih udruga – DVD-a Brinje, PD Škamnica, KUD-a Brinje i Udruge žena „Pavenka“ – koji su svaki na svoj način dali obol u organizaciji ove atraktivne manifestacije.

Biciklistički klubovi koji su sudjelovali u utrci su: DBD Potepuh Zagreb, Sportsko društvo Duga Resa, Biciklijade.com Zagreb, Biciklistički klub Gospić, BK Frankopan Ogulin, BK Barkan Otočac, BBK Krpelj Samobor, BK Crew 225 Zagreb, Škola biciklizma Zagreb i BK Promet Zagreb.

Uz Općinu Brinje, TZ Brinje i Komunalno društvo Brinje, sponzori utrke bili su  Nextbike, Hotel Lika Brinje, Dasović d.o.o.,  Šporčić elektroinstalacije i Veterinarska ambulanta Brinje.

A.M.