Održan prvi kolegij župana Petryja s gradonačelnicima i načelnicima općina

0

U Kabinetu župana ličko-senjskog održan je prvi radni sastanak na kojemu su sudjelovali svi gradonačelnici i načelnici općina iz Ličko-senjske županije. Pri tome je župan Petry istaknuo koncepciju buduće suradnje.

-Ovako ćemo se redovno sastajati i raditi u naredne četiri godine. Moja vrata će vam uvijek biti otvorena kako bismo zajednički rješavali probleme s kojima se susrećete, a ne može ih sami riješiti. Ovakve koordinacije su način da bismo detektirali probleme i potražili načine kako bismo ih uklonili, rekao je u uvodu župan Ernest Petry.

Oglas

Nakon sjednice održane iza zatvorenih vrata župan se opet obratio novinarima.

-Želim se zahvaliti svim gradonačelnicima i načelnicima općina što su sudjelovali i prihvatili ovu koordinaciju, zapravo kolegij kao način iznošenja problema i njihovih rješenja. U pitanju je stambena problematika, poljoprivreda, ali i svi oni problemi koji se tiču jedinica lokalne samouprave. Danas su izneseni mnogi problemi, ali svi su oni rješivi. Ono što ne možemo sami riješiti, tražit ćemo sastanke i pomoć na razini državne vlasti, Ministarstava, Ureda državne uprave i sl. Na ovaj će način Ličko-senjska županija stajati iz svih jedinica lokalne samouprave, ali i sve te jedinice iza Županije, istaknuo je župan Ernest Petry.

U ime nazočnih na sastanku se zahvalio gradonačelnik Grada Novalje Ivan Dabo(HDZ).

-Danas smo vidjeli koliko nam znače ovakvi susreti jer smo svi iznesli probleme koji tište lokalnu samoupravu. To će biti trajna koordinacija na čelu sa županom. Već danas smo iskristalizirali neke situacije i probleme, poput provođenja određenih projekata. U lokalnoj samoupravi nema nevažnih tema. Od raspolaganja poljoprivrednim zemljištem, do organiziranja hitne medicinske pomoći. Sve je važno i na tome će ovakva koordinacija raditi, rekao je novinarima gradonačelnik Novalje Ivan Dabo.

L. O.