Održan radni sastanak na temu provedbe Zakona o poljoprivrednom zemljištu

Predstavnici Ličko-senjske županije na čelu sa zamjenikom župana Vicom Nekićem, predstavnici Ministarstva poljoprivrede i  jedinica lokalne samouprave sa područja Ličko-senjske županije održali su radni sastanak na temu provedbe Zakona o poljoprivrednom zemljištu. Najvežniji novitet ovog zakona je taj da raspolaganje poljoprivrednim zemljištima spada pod ingerenciju gradova, općina i županija.

U izjavi za naš portal, Igor Miodrag iz Agencije za poljoprivredno zemljište ističe kako su jedinice lokalne samuprave dužne do 9. lipnja ove godine donijeti program raspolaganja zemljištem.

Nastavak ispod oglasa

Ana Rukavina Stilinović, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo LSŽ istaknula je kako je sastanak bio vrlo koristan zbog razmjene informacija.

-Zbog vrlo kratkog roka provedbe ove odredbe sazvali smo sastanak sa predstavnicima jedinica lokalne samuprave i predstavnicima Ministarstva poljoprivrede kako bi razmijenili informacije o tome u kojoj su fazi raspodjele poljoprivrednim zemljišem jedinice lokalne samuprave, kazala je Rukavina-Stilinović.

Ukoliko općine i gradovi do 9. lipnja ne donesu program raspolaganja zemljištem istu obvezu preuzima županija.

N.M.