Održan sastanak Vijeća za prevenciju Grada Novalje

Jučer je u Novalji održan sastanak Vijeća za prevenciju Grada Novalje, na kojemu su uz predsjednika Vijeća gradonačelnika Grada Novalje Ivana Dabu i zamjenika predsjednika Vijeća načelnika PP Novalja Željka Prenđu bili prisutni i ostali članovi Vijeća.

Na sastanku je razmatrana realizacija utvrđenih ciljeva na prethodnoj sjednici (postavljanje video-kamera na najfrekventnija mjesta u Novalji i postavljanje tzv. ležećih policajaca ispred Osnovne škole „A. G. Matoša“ u Novalji). Predsjednik Vijeća upoznao je članove da zbog nedostatka financijskih sredstava utvrđeni ciljevi nisu realizirani, te da će se tijekom ove godine poduzeti mjere da se oni realiziraju.

Nastavak ispod oglasa

Zamjenik predsjednika Vijeća Željko Prenđa iznio je prijedloge za povećanje sigurnosti posjetitelja na plaži Zrće tijekom ljetnih mjeseci, predloživši da se poveća broj zaštitara na parkiralištu i plaži Zrće, osvijetli plaža Zrće, te uvede video nadzor na parkiralištu i plaži.

Članovi Vijeća podržali su te prijedloge, a predsjednik Vijeća je obrazložio da je video nadzor već instaliran i da ga do ljeta treba staviti u funkciju, te da će Grad do ljeta pokušati riješiti osvjetljenje plaže i parkirališta, kao i poduzeti mjere za učinkovitijim radom zaštitarske službe.

Lo/PU