Održana 18. Veslačka regata u Perušiću

Više revijalna, a manje natjecateljska, na lokalitetu Ćojluk na rijeci Lici održana je danas tradicionalna 18. Veslačka regata u organizaciji Prvog ličkog veslačkog kluba Perušić. Uz potporu Turističke zajednice Općine Perušić i Općine Perušić natjecatelji su odmjerili snage i svoje veslačko umijeće u dvije kategorije.

Kako nam je u ime kluba rekao predsjednik Mile Jurišić-Rus, epidemija COVID-19 uvjetovala je broj posada i broj posjetitelja, tako da su organizatori morali odbijati prijave posada. Umjesto planiranog broja od najmanje desetak posada i pojedinačnih natjecatelja, danas smo vidjeli tek dvije posade koje su zaveslale rijekom.

Nastavak ispod oglasa

Netko je donio i termometar i izmjerio temperaturu vode koja je danas u 17 sati iznosila više od 27 stupnjeva C, dovoljno da nekolicina posjetitelja zaplivaju rijekom. Po običaju „palo“ je i jedno janje, bilo je graha, dok su se u hladovini natiskivali vjerni pobornici pivske industrije u Hrvata. Sve je ovo bilo garnirano glazbom i dobrom atmosferom kakva priliči na ovakvim okupljanjima.

M. S.