Ovu su subotu senjski akvatorij dodatno ukrasile i njime zaplovile jedrilice koje su sudjelovale u jubilarnoj 25. senjskoj regati.

Ustrajnošću članova Jedriličarskog kluba Senj,već dvadeset i pet godina, svake godine se u Senju održava regata za klasu Krstaš. Ove godine u regati je sudjelovalo sedamnaest jedrilica, a ekipe su većinom bile sa sjevernog Jadrana te jedna inozemna, iz Slovenije.

Regatu su svečano otvorili gradonačelnik grada Senja Sanjin Rukavina, koji je ujedno bio i izaslanik predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, i zamjenik župana Vice Nekić.

Utrku je završilo samo sedam posada jer je bura, koja je u početku dosta puhala i stvarala manje probleme posadama, na kraju potpuno prestala puhati te je zbog toga jedrenje bilo gotovo nemoguće.

Natjecatelji su, kao i svake godine, bili zadovoljni organizacijom i nagradama, a za sve sudionike je na kraju organizirana i zajednička večera.

Senjska regata je jedna u nizu gradskih ljetnihdogađanja koja svojom atraktivnošću privlači brojne turiste i posjetitelje.

L.O./I.Ž.