Održana 40. Smotra klapa u Senju

0
Protekli vikend Senj je živio u znaku klapske pjesme i poznate tradicionalne dvodnevne kulturno-turističke manifestacije “Smotra klapa“, koja je održana po jubilarni, 40.-ti put, a uspjeh ove priredbe još jednom je potvrdio neraskidive veze senjske sredine i klapskog stvaralaštva.   

Na ovogodišnjoj smotri što se već tradicionalno održava pod generalnim pokroviteljstvom Ličko-senjske županije i Grada Senja nastupile su 22 klape, a izvođače i ljubitelje klapske pjesme u publici pozdravili su dožupanica Ličko-senjske županije Ivana Tomaš i senjski zamjenik gradonačelnika Filip Samaržija.

U prvoj večeri publici su se svojim nastupom predstavile ženske klape Kirice iz Grižana, Trsat iz Rijeke, Puntape iz Novog Vinodolskog, Sklad iz Bakra, Sozal iz Raba i Volta iz Krka, a nastupili su i Pučki pivači iz Novog Vinodolskog kao i muške klape Flumen i Kvarner iz Rijeke, klapa Škrljevo iz Škrljeva te klapa Rab iz Raba.

Oglas

Uz senjske ženske klape Senjkinje i Forca, druge su večeri obol tradicionalnoj glazbenoj manifestaciji dale i ženske klape Teha iz Cresa, Luna iz Kožina te klapa Hreljin iz Hreljina kao i muške klape Kala iz Crikvenice, Kondura iz Nina, Poj iz Samobora, Bošket iz Zagreba te Muneta iz Zadra, a njihove izvedbe senjska je publika bogato nagrađivala pljeskom.

Umjesto na Trgu biskupa Ožegovića Smotra klapa se je radi lošeg vremena morala održati u zatvorenom prostoru senjskog Doma kulture međutim to nije umanjilo izniman dojam ove manifestacije.

„Ponosni smo što su u ovih 40. godina postojanja, na senjskoj Smotri nastupile gotovo klape iz cijele Hrvatske, a još nas više veseli što ova manifestacija i dalje živi u svom punom sjaju“, rekao je među ostalim Ivan Prpić-Špika, ravnatelj senjskog Pučkog otvorenog učilišta M.C. Nehajeva, koje  manifestaciju godinama uspješno organizira.

Tradicionalnu glazbenu manifestaciju poduprli su i mnogi sponzori te brojne medijske kuće, a program Smotre je Hrvatski radio-Radio Zadar izravno prenosio.

A.P.