Održana 6. sjednica Općinskog vijeća Općine Brinje

0

Pod predsjedanjem Ivana Perkovića u petak 8. lipnja 2018. s početkom u 13 sati održana je 6. po redu sjednica Općinskog vijeća Općine Brinje u čijem radu je sudjelovalo 8 vijećnika.

Među prvim točkama na sjednici donijeti su zaključci po izvješćima vanjskih izvjestitelja. PP Otočac podnijela je izvješće o stanju sigurnosti na području Općine Brinje, ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Otočac podnijela je izvješće o radu u 2017.g., Zavod za hitnu medicinu Ličko-senjske županije podnio je izvješće o radu u 2017.g., a ravnateljica Dječjeg vrtića „Tratinčica“ podnijela je financijsko izvješće o radu DV za 2017. g. Osim tog, Općinsko vijeće dalo je suglasnost Dječjem vrtiću Tratinčica za proširenje programa vrtića i odredilo cijenu za šestosatni boravak djece u vrtiću.

Oglas

Općinsko vijeće je na sjednici donijelo Program raspolaganja poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu RH za područje Općine Brinje. U Programu raspolaganja poljoprivrednim zemljištem nalazi se 1423 ha poljoprivrednog zemljišta, za zakup je predviđeno 1253 ha, za prodaju 114 ha i za povrat 55 ha. Maksimalna površina mogućeg zakupa za fizičke osobe iznosi 30 ha, a za pravne osobe 50 ha. Maksimalna površina zemljišta za kupnju za fizičke osobe iznosi 20 ha, a za pravne osobe 40 ha.

Budući da je starom sazivu Savjeta mladih Općine Brinje istekao mandat, Općinsko vijeće je donijelo odluku o izboru novih članova i zamjenika članova Savjeta mladih.

Po prijedlogu općinskog načelnika Zlatka Fumića, vijećnici su donijeli Odluku o dodjeli javnih priznanja Općine Brinje koja će se dodijeliti zaslužnim pojedincima i pravnim osobama na svečanoj sjednici u prigodi Dana Općine Brinje – 15.8.

Isto tako, donijeta je odluka o bratimljenju Općine Brinje s Općinom Jakšić. Povelja o bratimljenju s Općinom Jakšić prigodno će se potpisati na svečanoj sjednici Općinskog vijeća za Dan Općine Brinje.

A.M.