Održana Izborna skupština Zajednice žena HDZ-a Gospić

Foto: Ilustracija

Gradska organizacija Zajednice žena  HDZ-a „Katarina Zrinski“ Gospić  održala je  večeras Izbornu skupštinu u dvorani Kulturno-informativnog centra. Skup su  uveličali  predsjednica ŽO Zajednice žena HDZ-a  „Katarina Zrinski“ ličko-senjske županije Marta Grgurić, predsjednik GO HDZ-a grada Gospića,  gradonačelnik Petar Krmpotić, župan Milan Kolić i predsjednik ŽO Utemeljitelja HDZ-a Ivica Čačić.

Govoreći pred prepunom dvoranom Marta Grgurić izrazila je zadovoljstvo s rezultatima rada gradske organizacije Zajednice žena „Katarina Zrinska“ koja je unatrag dva mandata dosadašnje predsjednice Anemari Bašić polučila odlične rezultate. Svi su se govornici zahvalili Animari Bašić budući se ona zbog drugih stranačkih obveza nije željela ponovno kandidirati na mjesto predsjednice. Petar Krmpotić napomenuo je kako Anumari Bašić kao stranačku aktivisticu poznaje više od 20 godina, pri čemu je sve dužnosti obnašala vrlo savjesno, požrtvovno i korektno. Zajednicu žena HDZ-a „Katarina Zrinski“ za Petra Krmpotića je  jedna od najuzornijih stranačkih uzdanica, a prepuna dvorana KIC-a Gospić samo je potvrda kako će HDZ i dalje s pravom računati na ovu stranačku snagu.

Nastavak ispod oglasa

Na početku govora župan Milan Kolić ispričao je predsjednika ŽO HDZ-a i saborskog zastupnika dr. Darka Milinovića koji je najavio svoj dolazak, ali ga je pti tome spriječila bolest. Župan Kolić također nije dvojio kako su žene u hrvatskoj politici, posebice u HDZ-u, vrlo važan čimbenik.

Župan Kolić: Žene su stup modernog demokratskog društva

-Nastojanje našega društva je da žene imaju potpuno ravnopravnu ulogu u svekolikom životu, pa tako i u politici. Žene su stup svakoga društva, ne samo u smislu obitelji, podizanja djece, nego i u smislu demografske obnove Hrvatske , što je jedna od smjernica rada naše Vlade. Žene u nama muškarcima trebaju imati siguran suport u životu. Uz tradicijske vrijednosti žene danas zauzimaju sve istaknutija mjesta u društvu. Te su pojave u naprednim demokracijama uzor, ali se žene sve češće vraćaju ulogama nositeljica obitelji. Zašto? Prepoznatljivost jedne države i društva prije svega počiva na djeci i obitelji, tim temeljima demografske, ali  i svake druge obnove. Bez toga nema ni budućnosti. Uzaludna su nam sva materijalna i duhovna dobra ukoliko ih nema tko naslijediti. Na ovaj se način uloga i važnost žene u društvu uveliko povećava, rekao je između ostaloga župan Milan Kolić.

Svoju kandidaturu za mjesto predsjednice Zajednice žena HDZ-a „Katarina Zrinski“ Gospić  istaknula je samo prof. Anela Serdar Pašalić, pa je ona javnim glasovanjem jednoglasno odabrana za tu dužnost.

M.S./Foto:N.M.