Održana komemoracija za ubijene hrvatske policajce u Žutoj Lokvi

Općina Brinje u suradnji s Policijskom upravom ličko-senjskom i  Udrugama proisteklim iz Domovinskog rata i ove je godine obilježila tragičnu smrt četvorice hrvatskih policajaca na Žutoj Lokvi iz kolovoza ’91. godine.

Tada su u vrijeme ni rata ni mira pobunjeni Srbi iz okolnih sela mučki  napali policijsku ophodnju 24. kolovoza 1991. godine kada su poginula četvorica hrvatskih redarstvenika. Bili su to  Dragutin Toljan, Milan Vranić, Vinko Krznarić i Zdravko Vuković, dok se peti redarstvenik Darko Murat, iako teško ranjen, uspio spasiti iz ove zasjede i neravnopravne borbe.

Nastavak ispod oglasa

Ispred spomen-kapelice sagrađene na mjestu ove tragedije vijence su danas najprije položili članovi obitelji ubijenih. U ime ministra Davora Božinovića poginulima se poklonio njegov izaslanik Željko Prša, zamjenik glavnog ravnatelja Policije, dok je u ime ministra branitelja Tome Medveda vijenac položio izaslnik Ministarstva Marko Ratković.

Žrtvama su se poklonila i brojna izaslanstva, suborci i prijatelji. U ime Ličko-senjske županije pijetet žrtvama odao je župan dr. Darko Milinović sa suradnicima, a slijedila su izaslanstva Gradova i Općina Otočac, Novalja, Brinje, Perušić… U kapelici sv. Križa u Žutoj Lokvi služena je potom sveta misa.

L.O.