Održana osnivačka skupština TZO Brinje

0

Po isteku mandata prošlog saziva Skupštine TZO Brinje, u petak je u prostorijama Općine Brinje održana je osnivačka skupština Turističke zajednice Općine Brinje. Sjednicu je vodio načelnik  Zlatko Fumić koji ujedno obavlja i funkciju predsjednika TZ Brinje.

Direktorica TZ Brinje Danijela Dasović Vranić je u svom izlaganju objasnila kako prema odredbama Zakona, broj predstavnika koje članovi Turističke zajednice Općine Brinje mogu imati u Skupštini, određen je prema njihovom udjelu u prihodima turističke zajednice. Prema Statutu TZO Brinje određene su i kategorije iz kojih se biraju predstavnici članstva (13 članova i predsjednik, po Zakonu načelnik Općine) u Skupštinu i to na način da ukupan broj predstavnika iz pojedine kategorije ne smije prelaziti 40% ukupnog članstva Skupštine.  

Oglas

Novi članovi Skupštine TZO Brinje su:
– Millem inženjering d.o.o.  – iz kategorije članova Zajednice koji sudjeluju u ukupnom prihodu Zajednice od 30,01 do 40 % – te imaju četiri svoja predstavnika,

– INA d.d. Zagreb – iz kategorije članova Zajednice koji sudjeluju u ukupnom prihodu Zajednice od 20,01 do 30 % – te imaju tri svoja predstavnika

–  Gaja d.o.o. – iz kategorije članova Zajednice koji sudjeluju u ukupnom prihodu Zajednice od 1 – 10 % i imaju jednog predstavnika
– 3 predstavnika  iz kategorije turizmom neposredno povezanih djelatnosti: Dom zdravlja Otočac ( 1 predstavnik), Obrti Bobe i Dido (1 predstavnik) i Hrvatska lutrija (1 predstavnik)
– 1 predstavnik iz kategorije ugostiteljske djelatnosti: Obrti DMF
– 1 predstavnik iz kategorije iznajmljivača: Ruža Blažanin

Nakon izbora novog saziva Skupštine, proveden je izbor članova u ostala tijela turističke zajednice i to u Turističko vijeće i Nadzorni odbor, kod kojeg 2 člana bira Skupština, a jednog imenuje Turistička zajednica Ličko-senjske županije. U Turističko vijeće, koje broji 8 članova, uz predsjednika Zlatka Fumića koji je po Zakonu kao predsjednik TZ ujedno i predsjednik Turističkog vijeća, izabrani su Knjigovodstveni obrt Blažanin, Kušanić d.o.o., Veterinarska ambulanta Brinje, Drvo Samaržija d.o.o., Millem inženjering d.o.o., Obrt DML, Obrti Bublić, te Obrt Cukre, koji će imenovati svoje predstavnike u ovo tijelo.

U Nadzorni odbor izabrani su predstavnik Obrta Josan i predstavnik TKD Brinje. Osim tijela TZO Brinje, na skupštini je izabran predstavnik TZO Brinje u Skupštinu TZ Ličko-senjske županije, i to predstavnik Obrta La Vita.

A.M.