Na Baškim Oštarijama jučer je održana paragliding Hike & Fly utrka „Baške Oštarije – Ljubičko brdo“. Organizator ove vrsta natjecanja, kao i prošle godine na području Libinja, bio je Klub za slobodno letenje Fobos iz Gospića. 

Na takmičenju je sudjelovalo 15-ak natjecatelja iz Zadra, Gospića, Otočca  i Rijeke (USL Gavran iz Zadra, KSL Fobos i KSML Fenix iz Gospića, PK Sokolovi iz Otočca te PJK Flumen iz Rijeke).

Koncept utrke bio je uspon s kompletnom letačkom opremom (a neke su težile i preko 15 kg) iz Baških Oštarija na Ljubičko brdo, zatim polijetanje sa vrha i odlazak u prelet. Nakon toga cilj je bio preletjeti ili se popeti na vrh Basače i dalje nastaviti s letenjem.  Slijetalo se na livade na Baškim Oštarijama, zatim u Šušnju i na plažu u Karlobagu. Bodovanje se vršilo prema XCglobe i internim pravilima. Prvo mjesto podijelili su Ivica Biljman iz Fobosa i Mario Bobinac iz Sokolova, a dok je trećeplasirani bio Josip Dujmović Jopy, također iz Sokolova. U ekipnoj kategoriji ponovo su najbolji su bili parajedriličari iz KSL Fobos, drugoplasirani su bili PK Sokolovi, a dok je trećeplasirana ekipa KSML Fenix. 

Nakon završenog natjecanja, najboljima su dodijeljena priznanja i medalje, a druženje uz odgovarajuću zakusku nastavljeno je u planinarskoj kući Vila Velebita na Baškim Oštarijama.

Klub se ovim putem zahvaljuje svim sudionicima natjecanja na njihovom dolasku, te Dijani i PD Željezničar na pruženoj potpori.

Bruno Devčić, predsjednik Kluba za slobodno letenje Fobos, naglašava da će Klub do kraja godine, naravno ukoliko to vremenski uvjeti dopuste, održati još natjecanje u preciznom slijetanju „Visočica – Čitluk“ . Također navodi da tijekom cijele sezone Klub organizira besplatno osnovno upoznavanje sa parajedrenjem za sve osobe, te ovom prilikom moli zainteresirane da se jave Ivanu oko organizacije na broj 098/138-7216.

KSL FOBOS