Dana 13.travnja 2015.g. u punoj Općinskoj vijećnici u Brinju s početkom u 11 sati održana je prezentacija „Financiranje ulaganja u obiteljska poljoprivredna gospodarstva i ruralni razvoj iz Programa ruralnog razvoja 2014-2020“ u organizaciji LAG-a LIKA. Prezentaciju je izlagao voditelj LAG-a LIKE g. Tomislav Kovačević sa svojom suradnicom gđom. Ivanom Starčević. Istaknuli su kako je zadatak Lokalne akcijske grupe Lika podržati svaki dobar projekt te informirati članove o otvorenim natječajima, a sve u svrhu zadržavanja stanovništva u ruralnim područjima.
Prezentaciju su započeli predstavljanjem Mjere 4 „Ulaganje u fizičku imovinu“ te podmjere 4.1.“Potpora za ulaganje u poljoprivredna gospodarstva“ i podmjere 4.2. „Ulaganja u preradu, marketing i/ili razvoj poljoprivrednih proizvoda“. Nakon objašnjene Mjere 4, uslijedila je Mjera 6 „Razvoj poljoprivrednih gospodarstava i poslovanja“ te podmjere 6.1. „Potpora za pokretanje poslovanja mladim poljoprivrednicima“, podmjera 6.2 „Potpora ulaganju u pokretanje nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima“, podmjera 6.3. „Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava“.
Nakon predstavljenih mjera, otvorena je rasprava te su svi zainteresirani mještani općine Brinje postavljali brojna pitanja na koja su dobivali iscrpne odgovore.
Cilj održane prezentacije bio je upoznati obiteljska poljoprivredna gospodarstva i poljoprivredne proizvođače s područja općine Brinje s mjerama Programa ruralnog razvoja te mogućnostima dobivanja sredstava iz Europskih fondova.
Na kraju je sve nazočne još jednom pozdravio načelnik Fumić te im zaželio sreću u radu i pripremi projekata.
LO/OB