Nakon provedenih unutarstranačkih izbora GO HDZ-a Otočca, u petak je u Ličkom Lešću održana konstituirajuća sjednica na kojoj je izabrano Predsjedništvo, tajnik GO HDZ Otočac, predsjednik Nadzornog odbora te formirani odbori za pojedina područja.

U Predsjedništvo GO HDZ Otočac imenovani su Ivan Miletić, Dragica Rogić, Zlatko Cvitković i Ivica Orešković – Futri. Za tajnika GO HDZ Otočac imenovana je Jasna Orešković, dok je za predsjednika NO GO Otočac izabran Marinko Krmec.

Formirani su Odbor za branitelje, Odbor za gospodarstvo, obrtništvo, srednje i malo poduzetništvo i razvoj, Odbor za komunalu i infrastrukturu, urbanizam i graditeljstvo, Odbor za zdravstvo i socijalna pitanja, Odbor za umirovljenike, Odbor za turizam i EU fondove, Odbor za znanost i obrazovanje, Odbor za ekologiju, zaštitu okoliša i šumarstvo, Odbor za šport, Odbor za kulturu, Odbor za medije i promidžbu i Odbor za udruge.

Na sjednici je donijeta odluka o načinu rada vijećnika Gradskog vijeća Grada Otočca iz redova HDZ-a tako da će vijećnici HDZ-a Grada Otočca biti obavezni prije sudjelovanja na sjednicama Gradskog vijeća prethodno se konzulturati sa Gradskim odborom koji će točke dnevnog reda raspraviti i donijeti zaključke koje će vijećnici zastupati kao stavove HDZ- a na Gradskom vijeću.

Predsjednik GO HDZ Otočac, Branislav Šutić istaknuo je da su odbori formirani kako bi se što veći broj ljudi mogao uključiti u rad stranke i kako bi se lakše riješila pitanja koja zanimaju građane te da će na čelo istih biti imenovane osobe čija struka odgovara području rada odbora. Naglasio  je da su u zadnje vrijeme predsjednici TO učlanili veliki broj novih članova te im zahvalio na aktivnom radu unutar temeljnih organizacija, ujedno je zahvalio predsjedniku TO Ličko Lešće Ivici Oreškoviću i članovima Izvršnog odbora na tome što su bili domaćini konstituirajuće sjednice, te istaknuo  da će ubuduće biti praksa da se sjednice GO HDZ Otočac održavaju u temeljnim organizacijama na području grada Otočca.

D.P.