Održana konstituirajuća sjednica GO HDZ Otočac

Nakon provedenih unutarstranačkih izbora GO HDZ-a Otočca, u petak je u Ličkom Lešću održana konstituirajuća sjednica na kojoj je izabrano Predsjedništvo, tajnik GO HDZ Otočac, predsjednik Nadzornog odbora te formirani odbori za pojedina područja.

U Predsjedništvo GO HDZ Otočac imenovani su Ivan Miletić, Dragica Rogić, Zlatko Cvitković i Ivica Orešković – Futri. Za tajnika GO HDZ Otočac imenovana je Jasna Orešković, dok je za predsjednika NO GO Otočac izabran Marinko Krmec.

Nastavak ispod oglasa

Formirani su Odbor za branitelje, Odbor za gospodarstvo, obrtništvo, srednje i malo poduzetništvo i razvoj, Odbor za komunalu i infrastrukturu, urbanizam i graditeljstvo, Odbor za zdravstvo i socijalna pitanja, Odbor za umirovljenike, Odbor za turizam i EU fondove, Odbor za znanost i obrazovanje, Odbor za ekologiju, zaštitu okoliša i šumarstvo, Odbor za šport, Odbor za kulturu, Odbor za medije i promidžbu i Odbor za udruge.

Na sjednici je donijeta odluka o načinu rada vijećnika Gradskog vijeća Grada Otočca iz redova HDZ-a tako da će vijećnici HDZ-a Grada Otočca biti obavezni prije sudjelovanja na sjednicama Gradskog vijeća prethodno se konzulturati sa Gradskim odborom koji će točke dnevnog reda raspraviti i donijeti zaključke koje će vijećnici zastupati kao stavove HDZ- a na Gradskom vijeću.

Predsjednik GO HDZ Otočac, Branislav Šutić istaknuo je da su odbori formirani kako bi se što veći broj ljudi mogao uključiti u rad stranke i kako bi se lakše riješila pitanja koja zanimaju građane te da će na čelo istih biti imenovane osobe čija struka odgovara području rada odbora. Naglasio  je da su u zadnje vrijeme predsjednici TO učlanili veliki broj novih članova te im zahvalio na aktivnom radu unutar temeljnih organizacija, ujedno je zahvalio predsjedniku TO Ličko Lešće Ivici Oreškoviću i članovima Izvršnog odbora na tome što su bili domaćini konstituirajuće sjednice, te istaknuo  da će ubuduće biti praksa da se sjednice GO HDZ Otočac održavaju u temeljnim organizacijama na području grada Otočca.

D.P.