Održana sjednica Prezbiterskog vijeća Gospićko-senjske biskupije

Danas, 28.rujna je održana jesenska sjedinica Prezbiterskog vijeća Gospićko-senjske biskupije u Gospiću.

Ovo je prva sjednica trećeg saziva ovog najvažnijeg biskupiskog tijela koje s biskupom promišlja i donosi smjernice za vođenje Božjeg naroda kroz ovo bremenito vrijeme. Nakon molitve i pročitanog zapisnika vijećnike je pozdravio biskup i predao vođenje sjednice novom predsjedniku Poslovnog odbora mons.mr. Tomislavu Rogiću. A Vijeće broji 12 članova, predstavnike 5 dekanata i one koji po svojoj službi automatski ulaze u vijeće.

Nastavak ispod oglasa

Biskup mons.dr.Mile Bogović je pozdravio prisutne i ocrtao stanje u biskupiji ukratko. Potom je mons.mr. Tomislav Šporčić iznio plan za iduću pastoralnu godinu koja je počela negdje početkom rujna a završava na Veliku Gospu 2012. Kalendar događanja vrlo je bogat i raznolik, a sve je u znaku župske kateheze, prenošenja vjere. Promišljen je program za svećeničku skupštinu, a onda su slijedila izvješća biskupijskih ureda (kancelarija, Katehetski ured, Crkva hrvatskih mučenika) i povjerenstava kojih je deset: Povjerenstvo za pastoral mladeži, za duhovna zvanja, za ministrante, pjevačke zborove, župska pastoralna vijeća, obiteljski pastoral, za misije, za medije, za prognanike i za pastoral Roma.

Za vrijeme ručaka mons. Rogić u ime vijećnika i klera čestitao je biskupu imendan i dvojici vijećnika mons. Mili Čančaru i mons.Mili Pecić.

(b)