Održana sjednica stožera Civilne zaštite Grada Senja, do daljnjega nema izdavanja suglasnosti za održavanje javnih događanja

U prostorijama Pučkog otvorenog učilišta M.C.Nehajeva u Senju održana je sjednica Stožera civilne zaštite Grada Senja. Na sjednici je razmatrana aktualna situacija te stanje spremnosti nadležnih službi i redovitih snaga civilne zaštite za reagiranje i otklanjanje posljedica u slučaju pojave osoba zaraženih koronavirusom na području grada Senja. Također su razmotreni pristigli zahtjevi za organizaciju manifestacija, priredbi i drugih javnih događanja tijekom turističke sezone na području Grada Senja.

Stožer CZ Grada Senja i dalje poziva na praćenje svih mjera Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Nacionalnog stožera civilne zaštite, a zbog odgovornog ponašanja pohvaljene su sve one osobe koje su obvezne na nošenje zaštitnih maski kao drugi građani jer trenutna dobra epidemiološka situacija uvelike ovisi o njihovom ponašanju i postupcima.

Nastavak ispod oglasa

Sa ciljem očuvanje života i zdravlja građana i trenutno dobre epidemiološke situacije te radi potpore tijeku turističke sezone, Stožer civilne zaštite Grada Senja do daljnjega neće izdavati suglasnosti za održavanje javnih događanja na području Grada Senja, a koja bi predstavljala povećan rizik za pojavu i prijenos koronavirusa. Zaključak Stožera je da organizatori privatnih događanja na kojima se očekuje veći broj nazočnih osoba na sebe preuzimaju odgovornost za poštivanje svih važećih protuepidemijskih i higijenskih mjera te da se ponašaju sukladno odluci nacionalnog stožera.

L.O.