Održana Skupština HŠD ogranka Gospić

U holu Kulturno-informativnog centra Gospić održana je Skupština Hrvatskog šumarskog društva Gospić, asocijacije osnovane 1951. godine i po tome najstarije ove vrste u Hrvatskoj. Naglasila je to u svojem govoru predsjednica HŠD ogranka Gospić Mandica Dasović.
-Danas smo definirali osnovne značajke u radu našeg ogranka unatrag godine dana. Kao i posvuda, mnoge su naše aktivnosti bile ograničene zbog epidemije COVID-19. Neke smo planirane aktivnosti ipak uspjeli realizirati. Žao mi je zbog toga što u potpunosti nismo mogli ostvariti sve zacrtano. Naime, mi smo kao ogranak ove godine obilježavali 70 godine od osnutka našeg Hrvatskog šumarskog društva u Hrvatskoj, najstarijeg ogranka u državi osnovanog 9. veljače 1951. godine. Dogovoreno je da se dio planiranih aktivnosti ipak realizira sljedeće godine. Ovdje bi posebno istaknula izdavanje jednog vodiča, knjižice koje bi u svojem drugom dopunjenom izdanju prezentirala neke znamenitosti u ličkim šumama, s naslovom „70 znamenitosti za 70 godina HŠD ogranka Gospić“, ističe predsjednica ogranka Mandica Dasović koja je i dopredsjednica HŠD na nacionalnoj razini.
Zadovoljstvo s radom gospićkog ogranka izrazio je i Oliver Vlainić, inače predsjednik HŠD na nacionalnoj razini. Kako je naglasio ovaj ogranak spada u jedan od aktivnijih od ukupno 19 ogranaka u RH. Tu se ubrajaju brojna stručna predavanja, gostovanja, ekskurzije, izložbe i suradnja sa šumarskim školama.

L. O.