Održana stočarska izložba u Gospiću

U sklopu ovogodišnje tradicijske izložbe „Jesen u Lici“  održana je 9. Izložbe ovaca Ličko-senjske županije i 3. Izložba goveda pasmine buša Ličko-senjske županije. Organizatori izložbe su Hrvatska poljoprivredna agencija, Udruga uzgajivača ovaca Lika –Gospić  i Hrvatski savez uzgajivača ovaca i koza. Na parkiralištu HAK-a Gospić posjetitelji su se mnogli uvjeriti u sve veći angažman uzgajivača stoke čiji  se OPG-i sve intenzivnije bave stočarstvom.

U kategoriji junica buše prvo je grlo Mira vlasnice Katice Franić. Premoćno prvo mjesto u kategoriji bikova buše zauzeo je bik Mens vlasnika Bariše Dejanovića. Krava Žuna vlasnika Mile Starčevića bila je najbolje grlo u svojoj kategoriji. Šampionsko grlo izložbe goveda je krava Vanda, vlasništvo Marije Dejanović Šolaja.

Nastavak ispod oglasa

Na najvećem stočarskom sajmu u RH održanom nedavno u Gudovcu pobjednik  pasmine pramenka bio je ovan Zdene Ramljaka iz Korenice. U oštroj konkurenciji isti ovan je i danas bio šampion izložbe u Gospiću! Najbolju kolekciju ovaca pramenke imao je OPG Josipa Kučana iz Pazarišta.

M.S./N.M.